16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Αυτές είναι οι καλύτερες ελληνικές παραλίες – Aφιέρωμα στην Κρήτη από το περιοδικό Travel and Leisure

Ημερομηνία:

Δείτε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Ελλάδας, μέρη όπου τα νερά είναι πεντακάθαρα

Τις 15 καλύτερες ελληνικές παραλίες καθώς και τις 7 ομορφότερες της Κρήτης αναδεικνύει σε πρόσφατο δημοσίευμα το μεγάλο ταξιδιωτικό περιοδικό Travel + Leisure.

Στο άρθρο, που έχει στόχο να υποδείξει στον επισκέπτη της χώρας μας πού θα βρει τις πιο παρθένες αμμουδιές, τους πιο ήσυχους όρμους και τα καθαρότερα νερά, το περιοδικό αναφέρει: “κανένας άλλος προορισμός παραλίας στην Ευρώπη, και ίσως και στον κόσμο, δεν έχει τη γοητεία, τη μεγαλοπρέπεια, την ιστορία και την ελκυστικότητα της Ελλάδας.

Είναι ίσως γιατί οι Έλληνες είχαν στη διάθεσή τους χιλιάδες χρόνια για να τελειοποιήσουν το λευκό κρασί και τα ψητά θαλασσινά που συνοδεύουν την εμπειρία στην παραλία.

Ή το γεγονός ότι υπάρχουν αμέτρητα όμορφα νησιά που μπορεί να ανακαλύψει κανείς, στα οποία οι βραδινοί περίπατοι, τα μεγάλα γεύματα με τα πόδια χωμένα στην άμμο και ο χορός μαζί με φίλους το βράδυ είναι μια καθημερινή καλοκαιρινή ρουτίνα ευτυχίας.

Δείτε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Ελλάδας, μέρη όπου τα νερά είναι πεντακάθαρα, η διάθεση είναι χαλαρή και οι δυνατότητες για λήψη φωτογραφιών για το Instagram ατέλειωτες. Προτείνεται μάλιστα μια ξεχωριστή, εκτεταμμένη λίστα για την Κρήτη”.

1. Ναυάγιο, Ζάκυνθος

Το πιο πολυφωτογραφημένο σημείο της Ελλάδας.Η αμμουδιά είναι πανέμορφη, τα νερά τιρκουάζ και μοιάζουν ψεύτικα.Πρόσβαση αποκλειστικά δια θαλάσσης.

2. Λιά, Μύκονος

Μια ήσυχη παραλία με απαλή χρυσή αμμουδιά στο νοτιανατολικό μέρος της Μυκόνου. Είναι ιδανική για ζευγάρια και οικογένειες που θέλουν να αποφύγουν το λαμπερό στοιχείο του νησιού και να νιώσουν πιο άνετα.Υπάρχει ένα στυλάτο εστιατόριο.

3. Κάπαρη, Μύκονος

Κοντά στη χώρα Μυκόνου, η παραλία αυτή προσελκύει κυρίως του ντόπιους, ακόμα και την υψηλή σεζόν. Δεν έχει ξαπλώστρες ή μπαρ και εστιατόρια. Το παρκάρισμα είναι δύσκολο και η πρόσβαση στην παραλία είναι δύσκολη. Τα νερά είναι ήρεμα, ζεστά και εντυπωσιακά.

4. Ψαρού, Μύκονος

Αυτή η παραλία χαρακτηρίζεται από το ηδονιστικό και κοσμικό στυλ της Μυκόνου. Την υψηλή σεζόν κατακλύζεται από ξαπλώστρες και ανθρώπους της έντονης διασκέδασης που μαζεύονται στο ακριβό εστιατόριο Nammos, χορεύοντας στο ρυθμό της μουσικής κολυμπώντας.Τα νερά είναι τιρκουάζ, ρηχά και καθαρά.Θα δείτε αρκετά γιωτ.

5. Φτελιά, Μύκονος

Θα χρειαστείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο για να μεταβείτε σε αυτή την απομακρυσμένη παραλία, η οποία βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού.Όταν πνέουν άνεμοι θα αντικρύσετε πολλούς windsurfer όμως η παραλία είναι ιδανική και για κολύμπι. Υπάρχουν 2 εστιατόρια με θαλασσινά: Φτελια και Αλεμαγου.

6. Άγιος Σώστης, Μύκονος

Βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού, και αποτελεί μια από τις πιο απομακρυσμένες αμμουδιές της Μυκόνου χωρίς νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Η παραλία πήρε το όνομά της από ένα μικρό παραδοσιακό εκκλησάκι, το οποίο βρίσκεται δίπλα της. Για μεσημεριανό, επισκεφθείτε την ταβέρνα της Κικής. Δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα και έτσι το εστιατόριο κλείνει με τη δύση του ηλίου.

7. Παλιοχωρι, Μήλος

"google ad"

Επίκεντρο των ιαματικών λουτρών, με αρχαιολογικούς χώρους και όμορφα παραδοσιακά ψαροχώρια, η Μήλος διαθέτει 80 παραλίες.Το Παλιοχώρι είναι μια όμορφη βοτσαλωτή παραλία που διαθέτει όμορφους πολύχρωμους βραχώδεις σχηματισμούς, πεντακάθαρα νερά και ένα μπιτς μπαρ.

8. Τριάδες, Μήλος

Οι λάτρεις της περιπέτειας ακολουθούν το μονοπάτι που οδηγεί σε αυτή την πανέμορφη αμμουδιά, που βρισκεται σε μια σειρά από 3 αμμοδιές στις δυτικές ακτές του νησιού. Υπάρχουν αρκετοί όρμοι που μπορεί να εξερευνήσει κανείς, χωρίς όμως εστιατόρια.

9. Σαρακήνικο, Μήλος

Βρίσκεται στα βόρεια της Μήλου, συνθέτει ένα απόκοσμο σκηνικό, με σχεδόν σεληνιακό τοπίο.  Λευκοί ηφαιστειακοί βράχοι που έχουν σμιλευτεί από το νερό, περιβάλλονται από τιρκουάζ ρηχά νερά, ιδανικά για οικογένειες.

10. Βαγιά, Σέριφος

Σε αυτήν την προστατευμένη παραλία όπου τα νερά αλλάζουν χρώμα και από μπλε γίνονται πράσινα, θα βρείτε το ξενοδοχείο Cocomat Eco-Residencies, σε ένα συγκρότημα όπου κάποτε φιλοξενούσε οικίες ανθρακωρύχων.

11. Σίμος, Ελαφόνησος

Η Ελαφόνησος βρίσκεται απέναντι από τα Κύθηρα και τα καλοκαίρια γίνεται ο παράδεισος των windsurfer. Επισκέπτονται τον Σίμο καθώς είναι 2 παραλίες σε μία.  Μια λεπτή λωρίδα λευκής άμμου χωρίζει το Μεγάλο Σίμο από το Μικρό Σίμο.

12. Ελαφονήσι, Κρήτη

Η παραλία διαθέτει ροζ άμμο από κοράλια. Βρίσκεται νοτιοδυτικά της Κρήτης και αποτελεί ένα μικροσκοπικό νησάκι και προτατευμένο βιότοπο. Μερικές ημέρες τα νερά είναι τόσο ρηχά που μπορεί κανείς περπατώντας να φτάσει μέχρι το γειτονικό νησάκι. Θα βρείτε ξαπλώστρες και ένα εστιατόριο στην παραλία.   1

13. Απάντημα, Αντίπαρος

Η Αντίπαρος είναι ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της Ελλάδας. Διασημότητες όπως ο Τομ Χανκς κάνουν τις διακοπές τους εδώ για χρόνια, εν μέρει επειδή οι ντόπιοι είναι διακριτικοί. Οι υπόλοιποι ταξιδιώτες εξακολουθούν να επισκέπτονται όλο και περισσότερο το νησί χάρη στο ρουστίκ – σικ Beach House με 8 σουίτες στην παραλία Απάντημα.    1

14. Κολυμπήθρες, Πάρος

Με τα γοητευτικά μικρά χωριά, τις υπέροχες ακτές και τις οικογενειακές ταβέρνες, η Πάρος είναι νησί που δεν πρέπει να χάσετε. Οι Κολυμπήθρες είναι μια μικρή παραλία κοντά στη Νάουσα και προσελκύει οικογένειες λόγω των ζεστών νερών της.

15. Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία

Είναι μια όμορφα σχηματισμένη παραλία στη Μεσσηνία, με μοναδική ιστορία καθώς πιστεύεται ότι σε αυτό το μέρος ο βασιλιάς Νέστορας υποδέχθηκε το γιό του Οδυσσέα, Τηλέμαχο, ο οποίος αναζητούσε τον πατέρα του.  Εκτός από τους θρύλους, θα βρείτε εντυπωσιακό πλούτο φυσικής ομορφιάς. Στα νοτιοδυτικά της παραλίας μπορείτε να κάνετε πεζοπορία επάνω στο λόφο μέχρι στη σπηλιά του Νέστορα. Σύμφωνα με την αρχαιοελληνική μυθολογία εδώ ο Ερμής έκρυψε 50 βόδια που είχε κλέψει από τον αδερφό του, Απόλλωνα.  Μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε στον αρχαιολογικό χώρου του κάστρου του 13ου αιώνα.  Πίσω από την παραλία βρίσκεται η λιμνοθάλασσα Γιάλοβα, που αποτελεί προστατευόμενο βιότοπο με πολλά είδη πτηνών.

Παραλίες Κρήτης

1. Ελαφονήσι

2. Μάταλα

3. Γλυκα Νέρα, Σφακιά

4. Βάι

5. Μπάλος

6. Μύρτος

7. Φραγκοκάστελο

protothema.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ