22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Αυτές οι εκλογές είναι «γκαστρωμένες»…

Ημερομηνία:

Έχουν πολλαπλό ενδιαφέρον αυτές οι εκλογές.

Ήδη γίνεται ένας χαμός μεταξύ Συριζαίων και Κιναλιτών σε όλα τα επίπεδα εκεί που υποτίθεται ότι σμίγουν οι προσπάθειές τους.

Ξεχωριστά κινούνται οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ και ξεχωριστά του ΚΙΝΑΛ με στόχο την μονομερή σταυροδότησή τους.

Το θέμα ξέφυγε πλέον από τα στενά εσωτερικά πλαίσια ενός συνδυασμού και πήρε διαστάσεις, αφού το τοπικό ΚΙΝΑΛ εξέδωσε και ανακοίνωση, ενώ οι βουλευτές και υπουργοί του κυβερνώντος κόμματος, επισκέπτονται φορείς μόνο με υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ κι ας ανήκουν σ’ ένα ενιαίο σύνολο μιας κοινής προσπάθειας.

Δεν έφταναν όμως αυτά που διαδραματίζονται στον χώρο του συνδυασμού νίκης, όπως εκτιμάται στην Κρήτη προέκυψε και άλλο θέμα αντιπαράθεσης. Αυτή τη φορά εντός του ΚΙΝΑΛ με κατηγορίες για συμφέροντα που κρύβονται πίσω από συγκεκριμένους υποψήφιους.

Αυτό ανέφερε η άλλη τοπική εφημερίδα που σε άρθρο χθες του διευθυντή της διερωτάται «θα επιβάλει το «Ηράκλειο» δήμαρχο στα Χανιά»; Στο κείμενο αυτό που δημοσιεύεται στην τελευταία σελίδα, αναμιγνύεται ο κ. Δαμιανάκης, που όπως προαναγγέλλει η εφημερίδα θα προβεί σε αποκαλύψεις σήμερα για τον ρόλο του κορυφαίου στελέχους και ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη σε σχέση με την κάθοδο συγκεκριμένου υποψήφιου που προέρχεται κι αυτός από το ΚΙΝΑΛ.

Αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα ότι αυτές οι εκλογές εγκυμονούν πολλά και διάφορα για την επόμενη μέρα στη χώρα.

Παίζουν με τα κεφάλια τους οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων, αλλά και του ΚΙΝΑΛ που προσπαθείς τις εκλογές αυτές να σωθεί.

Σε αρνητική εξέλιξη των πραγμάτων θα έχομε και εδώ εξελίξεις.

Γενικά οι εκλογές αυτές είναι καθοριστικές για τις πολιτικές εξελίξεις που έρχονται

Νίκος Αγγελάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ