15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Αυτοί είναι οι 6 υποψήφιοι του ΚΚΕ στα Χανιά | Φωτός

Ημερομηνία:

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στα Χανιά για τις επικείμενες βουλευτικές  εκλογές,  απο το γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Πόλης, Τάσο Ναθαναηλίδη.

Κατα την παρουσίαση του ψηφοδελτίου ο Τ.Ναθαναηλίδης κάλεσε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία στις κάλπες της 25ης του Γενάρη, να δυναμώσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ. Να παραμερίσουν ψεύτικα διλλήματα και εκβιασμούς και να πράξουν με το βλέμμα στην επόμενη μέρα.

Όπως ανέφερε: «Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία να σκεφτούν τι πραγματικά χρειάζονται την επομένη των εκλογών. Γιατί όποια κυβέρνηση και να βγει, στις 26 , θα είναι παρόν και θα εφαρμόζονται όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι που ψήφισαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, θα είναι παρόν το χρέος που δεν είναι του λαού αλλά το αποδέχονται όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις και καλούν το λαό να πληρώσει. Θα είναι παρόν τα μονοπώλια, το μεγάλο κεφάλαιο που κρατά τα κλειδιά της οικονομίας και απαιτεί νέες θυσίες από τους εργαζόμενους για να βγει πιο δυναμωμένο στο διεθνή ανταγωνισμό.

Τόσο η ΝΔ όσο κ αι ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις διαφορές στο τρόπο διαχείρισης των ζητημάτων, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα, στρατηγικά είναι συνοδοιπόροι στο καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και αυτό εκφράζεται με τη θέση και τη στάση τους  υπέρ του μονόδρομου της Ε.Ε, του ΝΑΤΟ και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Για αυτό, όχι μόνο δεν μπορούν να εγγυηθούν τη βελτίωση της ζωής του λαού και την άμβλυνση των προβλημάτων του, αλλά θα αποτελέσουν τον φορέα υλοποίησης των απαιτήσεων του κεφαλαίου πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων. Για αυτό τάζουν ψίχουλα στο λαό και ανταγωνίζονται ποιος θα διαχειριστεί καλύτερα την ακραία φτώχεια γιατί το “καρβέλι”  το έχουν τάξει αλλού.

Γι’αυτό την επομένη των εκλογών αυτό που χρειάζεται ο λαός είναι δυνατό ΚΚΕ παντού. Στη βουλή, στους χώρους δουλειάς, στη συνοικία.

Δυνατό ΚΚΕ γιατί είναι εγγύηση στη πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, γιατί παλεύει για την ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος.

Δυνατό ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές υπέρ του λαού, για ανάπτυξη με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες του και όχι τις ανάγκες της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Με αποδέσμευση από την Ε.Ε, μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής με τα κλειδιά της οικονομίας και το τιμόνι, στον ίδιο το λαό.

Η σύνθεση του ψηφοδελτίου μας, αντικατοπτρίζει και το περιεχόμενο που δίνουμε και σε αυτή τη πολιτική αναμέτρηση. Συμμετέχουν αγωνιστές του λαϊκού κινήματος, με σημαντική συμβολή στους αγώνες της ε.τ, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών και της νεολαίας. Από αυτούς μάλιστα οι μισοί κατεβαίνουν για πρώτη φορά».

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ για την επερχόμενη εκλογική μάχη είναι:

 

Βουρλάκης Νίκος, έμπορος  μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων και αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, μέλος ΔΣ παραρτήματος ΕΣΥΝ Χανίων, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Λυκείου Χανίων.

Κουμάκη Αλέκα 27 ετών, άνεργη, Πτυχιούχος Τμήματος Κοινωνικής και εκπαιδευτικής πολιτικής, Δημοτική σύμβουλος Πλατανιά, Γραμματέας του ΔΣ του Σωματείου Λαϊκής Βιβλιοθήκης Παλαιών Ρουμάτων.

Λουτσέτης Μπάμπης 30 χρονών, μέλος  του ΔΣ του παραρτήματος Χανίων του Πανελλήνιου Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών, μέλος αντιπροσωπείας ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης.

Μαρινάκης Αλέκος 51 ετών, Πολιτικός Επιστήμων, μέλος του ΓΠ Κρήτης του ΚΚΕ.

"google ad"

Μελισσάκης Νικήτας 50 ετών, πρώην πρόεδρος σωματείου πυροσβεστών Ν. Χανίων, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Βάμου.

Ρηγανάκος Φώτης 39 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Χανίων, πρόεδρος σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...