14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος: “Χριστιανός”;… Και μάλιστα, “Άγιος”;

Ημερομηνία:

Του Κώστα Ντουντουλάκη

Όταν με ρωτούν την γνώμη μου για τον “άγιο” συνονόματό μου αυτοκράτορα, απλά λέω καθαρά και ξάστερα, χωρίς ήξεις αφήξεις, όπως θα έπρεπε να πράττουν και όλοι οι πραγματικοί χριστιανοί, αυτά:

Ως αυτοκράτορας ο εν λόγω εμμονικά και αδίστακτα φίλαρχος και φιλόδοξος Ιλλυριός, όπως είναι πασίγνωστο,για να γίνει “ελέω θεού” μονοκράτορας, μετέτρεψε το σταυρικό σύμβολο του “εάν τις σε ραπίσει εν τη μια παρειά στρέψον αυτώ και την άλλη” σε …”εν τούτω νίκα”-σε “σφάζε τους αντιπάλους μου” δηλαδή, ως σημαία των στρατιωτών του!!!

Λιγότερο γνωστό, φροντίζουν να μας το κρύβουν οι διάγοντες βίο άκρως αντίθετο από του Ιησού σύγχρονοι φαρισαίοι, αλλά αναγράφεται σε κάθε ιστορικό κείμενο γιαυτόν, είναι ότι δολοφόνησε τον γιο του Κρύσπο και την γυναίκα του Φαύστα και το δίχρονο ανηψάκι του!!!… (βλ πχ και http://www.mixanitouxronou.gr/megas-konstantinos-o-ematiro…/)

Ε… ως “άγιος” που ανακηρύχθηκε μετά θάνατον επειδή χρησιμοποίησε τον χριστιανισμό και διόρισε φερέφωνά του-θεομπαίχτες ως εκκλησιαστική μα και κοσμική ηγεσία αυτοκρατορικών σκοπιμοτήτων διαστρεβλώνοντας απόλυτα τα προτάγματα του Ιησού, αυτοί οι διορισμένοι από αυτόν χειρότεροι των παλιών φαρισαίων ιεράρχες, προσχηματίζονται πως κριτήριό τους ήταν λέει ότι τάχα ….μετανόησε ο (οπαδός άλλωστε του ανατολικού θεού Μίθρα ως τον θάνατό του) Κων/νος, …βαφτίστηκε και “χριστιανός” του είδους τους λέει όταν πέθαινε και γιαυτό …άγιασε!!!

Έτσι, οι νέοι φαρισαίοι και θεομπαίχτες(πιο αδίστακτοι και μισαλλόδοξοι ακόμα και από εκείνους που κατάγγελνε δριμύτατα ο Ιησούς) μετέτρεψαν οι πανάθλιοι και το “ευκολώτερον εστί κάμηλος τριμαλιάς δι οπής βελόνης εισελθείν ή πλούσιος εν τη βασιλεία των ουρανών” σε …πρώτη θέση παραδείσου ως και …”αγιασμό” πάμπλουτων κι αιμοσταγών αυτοκρατόρων!!!…

Για να άγεται και να φέρεται κατά πως θέλουν το θεωρούμενο ως λοβοτομημένο από τέτοιους “ποιμένες ψυχών” και τα επί γης πονηρά αφεντικά τους “ποίμνιο”…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...