15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αυτός είναι ο Ινδός μεγιστάνας που αγόρασε Kρητικά παξιμάδια

Ημερομηνία:

Στον έλεγχο του ινδικού Switz Group, που εδρεύει στο Ντουμπάι, πέρασε η γνωστή κρητική βιομηχανία παξιμαδιών «Κρητών Άρτος». Όπως ανακοίνωσε η κρητική βιομηχανία, η Switz Group Europe Limited κατέχει αμέσως και εμμέσως, μέσω της εταιρείας Exalico Limited, της οποίας είναι μοναδική μέτοχος η ίδια, συνολικά 3.222.351 κοινές ονομαστικές μετοχές, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 60,56% του συνόλου των μετοχών της «Κρητών Αρτος».

Ο Ινδός επιχειρηματίας Ταϊζούν Χορακιγουάλα έχει επιλέξει την Ελλάδα για επενδύσεις που σε βάθος τριετίας θα ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ.

Το πρώτο βήμα του στην ελληνική αγορά είχε γίνει πριν από δύο χρόνια, μέσω της στρατηγικής συνεργασίας με την Olympic Foods, που δραστηριοποιείται στις πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής, αρτοποιίας και παγωτού με εγκαταστάσεις στη Μεταμόρφωση Αττικής. Ακολούθησε η είσοδός του στην CSM Hellas, τώρα ήρθε η εξαγορά της ελληνικής εισηγμένης στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου και το σίγουρο είναι ότι η επενδυτική δραστηριότητα της Switz δεν θα τελειώσει εδώ.

Εξάλλου, ο Ινδός μεγαλοεπιχειρηματίας έχει δηλώσει ότι ετοιμάζεται για τουλάχιστον δύο ακόμη εξαγορές, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη στοχεύσει στο επόμενο απόκτημά του, που δεν άλλο από τα παγωτά Δωδώνη.

Από την πλευρά της, η οικογένεια Δαμιανάκη θα εξακολουθήσει να συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. Ο ιδρυτής της και σημερινός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της, Μανώλης Δαμιανάκης, δηλώνει αισιόδοξος για την επόμενη μέρα της κρητικής βιομηχανίας παξιμαδιών.

«Η “Κρητών Αρτος” θα μπορεί να ενισχυθεί κεφαλαιακά, καθώς και να βοηθηθεί σε τεχνογνωσία και οργάνωση αλλά και στην περαιτέρω ανάπτυξη πωλήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό», αναφέρει ο Κρητικός επιχειρηματίας.

Αύξηση μετοχικού

Η περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρείας μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου είναι από τις κινήσεις που αναμένεται να γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση που προβλέπεται είναι μέχρι του ποσού του 1,5 εκατ. ευρώ και ως κεντρικός στόχος τίθεται η ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας της «Κρητών Αρτος».

Το προφίλ της εταιρείας θα παραμείνει στην κατεύθυνση της προώθησης προϊόντων κρητικής αρτοποιίας και γενικότερα της κρητικής διατροφής σε Ελλάδα και εξωτερικό, με έδρα τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η «Κρητών Άρτος» ιδρύθηκε το 2004 με την εξαγορά μιας παλιάς οικογενειακής βιοτεχνίας παραγωγής παραδοσιακών κρητικών αρτοσκευασμάτων.

Το 2005 ήταν η πρώτη εταιρεία που έκανε παραγωγή κρητικών αρτοσκευασμάτων με την επωνυμία μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Σήμερα συνεργάζεται με όλες τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ