21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Αυτόφωρο για τα αδήλωτα εισοδήματα από το Airbnb – Πώς εντοπίζει τους ιδιοκτήτες η ΑΑΔΕ

Ημερομηνία:

Ιδιοκτήτες κατοικιών που εκμισθώνουν κατοικίες μέσω της πλατφόρμας AirBnB εντοπίζει η Εφορία μέσω Διαδικτύου, στήνοντας ταυτόχρονα μηχανισμό… αυτοφώρου για να «συλλάβει» όσους φορολογούμενους που, ενώ μισθώνουν κατοικίες μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Airbnb, δεν δηλώνουν τα ενοίκια στη φορολογική τους δήλωση

Αδήλωτα εισοδήματα ενός εκατομμυρίου ευρώ από μόλις 39 ακίνητα έδειξε η πρώτη στοχευμένη έρευνα

Η ΑΑΔΕ ξεκίνησε ελέγχους χρησιμοποιώντας την μέθοδο της προσποίησης του ενδιαφερόμενου πελάτη.

Αρχικά εντόπισε μέσω της πλατφόρμας του Διαδικτύου προσφερόμενα ακίνητα προς ενοικίαση. Στη συνέχεια από τα αναγραφόμενα στοιχεία στην ιντερνετική ανάρτηση εντόπισε τους ιδιοκτήτες.

Το αποτέλεσμα από την πρώτη έρευνα ήταν ότι οι 39 από τους 55 ιδιοκτήτες προχώρησαν οικειοθελώς στην υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, δηλώνοντας πρόσθετο εισόδημα από ακίνητα ύψους περίπου 920.000 ευρώ και ο πρόσθετος φόρος ξεπέρασε τα 200.000 ευρώ.

Τα πρόστιμα

Ο νόμος προβλέπει ότι για τα εισοδήματα από τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων ο φόρος κυμαίνεται από 15% ως 45% ανάλογα με το εισόδημα.

Στην περίπτωση που τα εισοδήματα δεν δηλώνονται ή οι ιδιοκτήτες δεν δηλώνουν στο μητρώο τα στοιχεία που απαιτούνται για κάθε παράβαση προβλέπεται πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ. Κάθε φορολογούμενος μπορεί να εκμισθώνει ως και 2 ακίνητα για διάστημα ως 90 ημέρες το κάθε ακίνητο ανά έτος ή ως 60 ημέρες το κάθε ακίνητο για νησιά με πληθυσμό ως 10.000 κατοίκους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξης Χαρίτσης: Σκοτεινή υπόθεση η υποψηφιότητα Μπελέρη

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του ο Αλέξης...

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη για τα… θαύματα: Τι απογοήτευση είναι αυτή

Για απογοήτευση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο Απόστολος...