20.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Αυτό το πρόγραμμα του 4ου μνημονίου… δε βγαίνει

Ημερομηνία:

Του Απόστολου Λουλουδάκη *

Αισθάνομαι  καταρχάς  την ανάγκη, να ευχαριστήσω τους  ηρωικούς συνοδοιπόρους που βρεθήκαμε μαζί σε αυτή την κρίσιμη πολιτική μάχη.

Η σπίθα άναψε, ο αγώνας ξεκίνησε για την ανάκτηση της πατρίδας μας και της χαμένης αξιοπρέπειας του λαού μας!

Υπέροχες, μοναδικές οι περήφανες ψυχές που δε λύγισαν, τα φωτεινά μυαλά που διέκριναν τις απειλές που δέχεται η χώρα από την μονοκομματική δικτατορία των πολιτικών της λιτότητας, του συμφώνου σταθερότητας και δημοσιονομικής πειθαρχείας που υπηρετούν πιστά και τα δυο κόμματα του αναγεννημένου δικομματισμού .

Ο πολιτικός ανταγωνισμός των δυο συνιστωσών του νέου δικομματισμού δεν διαφοροποιείται όσον αφορά την ασκούμενη πολιτική «εξόδου» (εμβάνθυση) της χώρας από την κρίση αλλά ειναι ένας αγώνας δρόμου για την κατάληψη του κράτους που αποτελεί τον μοναδικό σοβαρό επενδυτή σε μια οικονομία που βρίσκεται δεκαετίες τώρα σε στασιμότητα και σε διαρκή αποχή του ιδιωτικού τομέα από επενδύσεις στην πραγματική οικονομία.

Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον εστιάζεται στα deals των ιδιωτών με το κράτος και την επιθετική διάθεση των κερδοσκοπικών κεφαλαίων, ντόπιων και ξένων, να εκμεταλλευτούν την Ελληνική κρίση για να αφαιμάξουν περισσότερο ακόμη την Ελληνική οικονομία .

Ο έλεγχος του κράτους είναι το κίνητρο του ανταγωνισμού των δυο κομματικών σχηματισμών και ο όγκος του κύκλου εργασιών  που διαμορφώνεται στο προαύλιο του. Ειδικά σήμερα που εκκρεμούν οι μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών, δημόσιων αγαθών, εξαγορών δημόσιας περιουσίας ανοίγει ένας νέος κύκλος σκανδάλων και αναστήλωσης του συστήματος της κλεπτοκρατίας που θα συνεχίσει ανενόχλητα τη δράση του μετά την ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης  του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα. Οι ενοχλητικές φωνές που καταλαβαίνουν και που κρατούν ακόμη το λάβαρο της ηθικής της αριστεράς περιθωριοποιούνται και αποστρατεύονται ή συμβιβάζονται με αντάλλαγμα ένα κρατικό αξίωμα.

Πρόσκληση για κερδοσκοπεία

Το παραλήρημα γύρω από τις ξένες επενδύσεις που θα έλθουν στην χώρα για να συμβάλουν στην ανάπτυξη της είναι μια πρόσκληση στα κερδοσκοπικά κεφαλαία για δουλειές με το κράτος και διασφαλισμένες υψηλές αποδοσεις . Οπως έγινε με την πώληση των κόκκινων δανείων στα Funds,θα επεκταθεί σε όλους τους τομείς της Ελληνικής οικονομίας που το κράτος μπορεί να εγγυηθεί υψηλές αποδόσεις .Ο νεοφιλέλευθερος καπιταλισμός είναι η πιο εξελιγμένη μορφή του κρατικού καπιταλισμού που χωρίς το κράτος θα καταρρεύσει.

Τα… υπόλοιπα για αυτορυθμίσεις της αγοράς είναι ο απαραίτητος μύθος που συνοδεύει το αφήγημα που επιβάλλει τους όρους διανομής  και τη διαδικασία συσσώρευσης του κεφαλαίου.

Η διάρκεια της παραμονής στην Κυβέρνηση της ΝΔ είναι συνάρτηση της όξυνσης της κρίσης που θα δημιουργήσει η επιθετική διάθεση της ηγετικής της ομάδας να κλείσει όσα περισσότερα συμβόλαια με συνοπτικές διαδικασίες και από το μέγεθος της απληστίας και του κόστους της διαμεσολάβησης .

Η αναπαραγωγή των σκανδάλων και η διαιώνιση της ατιμωρησίας είναι μια οργανική λειτουργία του κραταιού συστήματος των ολιγαρχών που θ΄ςτει τους όρους υποταγής του πολιτικού συστήματος στις επιδιώξεις του και διασφαλίζει την μακροημέρευση του αποτελεσματικά μέσα από την τεχνική πόλωση του δικομματισμού .

Η κρίση που απείλησε προσωρινά τον δικομματισμό απέδειξε την χρησιμότητα του για το σύστημα και διεφάνη κάποια στιγμή ο επερχόμενος κίνδυνος διεμβολισμού του από σοβαρά μικρά κόμματα που μπορούν να προκύψουν στο μέλλον .

Απλά στη φάση της διαφαινόμενης διάλυσης του τα μικρά κόμματα που προέκυψαν κινήθηκαν στα όρια της γραφικότητας και εκδήλωσαν την πρόθυμία τους  να γίνουν χρήσιμα στην ολιγαρχία και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Γι αυτό έξ´άλλου εξαφανίστηκαν όταν αποκαταστάθηκαν οι ισσοροπίες .

"google ad"

Αυτό το μήνυμα προσπαθήσαμε να περάσουμε στην κοινωνία. Το μεγάλο ποσοστό των ψήφων του ΜεΡΑ25 προέρχεται από τη νέα γενιά και ενα μεγάλο ποσοστό διαθέτει υψηλό μορφωτικό επίπεδο, προέρχεται επίσης από κινηματικές κοινότητες που σε τοπικό επίπεδο δραστηριοποιούνται σε δράσεις που έχουν να κάνουν με την ακραία φτώχεια,το περιβάλλον, την οικολογία, τον άνθρωπο. Επίσης οι θέσεις μας βρήκαν απήχηση στο άλλο μεγάλο θύμα της κρίσης- τον μικρομεσαίο επιχειρηματία που ζει με την αγωνία να συνκεντρώσει χρήματα για να πληρώσει τους δυσβάστακτους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές για να ξεμπλοκάρει τους κατασχεμένους λογαριασμούς και να επανασυνδέσει το ρεύμα στην επιχείρηση του.

Αυτός ο κόσμος είναι το ανθρώπινο πολιτικό κεφάλαιο, το πολιτικό υποκείμενο, που θα πάρει στα χέρια του την υπόθεση σωτηρίας της Ελλάδας από το καθεστώς της ηλιθιότητας και της χρεοδουλοπαροικίας.

Δε…βγαίνει

Αυτό το πρόγραμμα του 4ου μνημονίου μετά από τα 3 προηγούμενα δε βγαίνει, οδηγεί τη χώρα σε απρόβλεπτες περιπέτειες που στο βάθος του ορίζοντα προμηνύουν εθνική τραγωδία. Καμία κοινωνία που δεν αναπαράγει το παραγωγικό της κεφάλαιο και δεν διαθέτει ανθρώπινους πόρους δεν μπορεί να έχει αξιώσεις επιβίωσης και ειδικά στον σημερινό κόσμο …

Ο νέος δικομματισμός είναι αναπαραγωγή του πολιτικού συστήματος που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή, είναι κατασκευασμένος από την παρασιτική ολιγαρχία και τον ξένο παράγοντα για να διατηρούν τον απόλυτο έλεγχο της χώρας μας. Τον ζήσαμε στο πετσί μας αυτές τις μέρες που η μεθοδευμένη απόδραση από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να εξαφανίσει και κάθε φωνή που παράγει πολιτική. Τα fake news στράφηκαν προς τον νέο πολιτικό φορέα , αναπαράγοντας την ηλιθιότητα της μαύρης προπαγάνδας για τη χρέωση των 200 δις, των 100 δις. ,των 80 δις. των 35 δις που χρέωσε λέει στη  χώρα ο Βαρουφακης το 2015. Πίσω από τα πλασματικά αυτά νούμερα κρύβονται τα τεράστια ποσά που φυγάδευσε από την Ελληνική οικονομία το σύστημα της παρασιτικής ολιγαρχίας, από το χρηματιστήριο, τα υπερκοστολογημένα δημόσια έργα, το φάρμακο, τους Ολυμπιακούς αγώνες, τα εξοπλιστικά προγράμματα, τα θαλαδοδάνεια ,τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά του δημοσίου τομέα, την κατασπατάληση Ευρωπαϊκών πόρων και τις άλλες παρασιτικές δράσεις.

Καλλιέργησε την πόλωση, τον μύθο της ανατροπής ,όχι επειδή το ήθελε , αλλά για να διατηρήσει τον πολιτικό έλεγχο μιας ευρύτερης ιδεολογικοπολιτικής περιοχής που δεν του ανήκει . Η αρχιτεκτονική του δομή ενσωματώνει  τον πρωτόγονο μικροαστισμό μιας συντηρητικής κοινωνίας γεμάτης αντιφάσεις και ανισότητες, που αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση, στο θρησκευτικό σκοταδισμό  και τη ροπή στη διαφθορά, ανάμεσα στην κόλαση και τον παράδεισο, το ρουσφέτι, το μπαξίσι, τη συναλλαγή και το Οθωμανικό της παρελθόν…

 Ο «μπαμπούλας» της δεξιάς

Τί πιο πολύτιμο εργαλείο για τους ολιγάρχες  από μια απαίδευτη με την παραγωγική οικονομία,απροσδιόριστης ταξικής αναφοράς , «δικαιωματική μικροαστική αριστερά» χαμηλού κόστους, με φίλαθλο κοινό όπως την εποχή του νταουλιού και του ζουρνά του μακαρίτη του Ανδρέα και από την άλλη μία ελεγχόμενη συντηρητική παράταξη από μια ιδιότυπη οικογενειοκρατία με ισχυρές  διασυνδέσεις με την Ολιγαρχία του οικονομικού παρασιτισμού …

Ο «μπαμπούλας»της δεξιάς που έρχεται, ή που πρέπει να φύγει  σε λίγο, είναι το μεταπολιτευτικό αφήγημα που παρείχε διακομματική άσυλια στην παρασιτική ολιγαρχία και το διεφθαρμένο παρακράτος που γιγαντώθηκαν και οδήγησαν την χώρα στη χρεοκοπία.

Το διακύβευμα της επόμενης μέρας για την Ελλάδα είναι να αναβαθμιστεί ο ναός της Δημοκρατίας, να συζητήσουμε τεκμηριωμένα το πρόβλημα της χώρας, να ανατραπεί ο δικομματισμός και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών με την πολιτική. Αποτελεί στρατηγική επιλογή της παρασιτικής ολιγαρχίας ο ευνουχισμός της κοινής γνώμης και η αποχή από την πολιτική,ειδικά των νέων , ισοπεδώνοντας ιδέες, ιστορικές μνήμες, ιστορικά γεγονότα .

Αυτό είναι το δώρο που απαιτεί να της κάνουν οι νέοι και οι νέες ,η αποχή και η κατασκευή μιας απολίτικης κοινωνίας ,κατακερματισμένης ,χωρίς συνοχή ,σε ρόλο θεατή της στοχευμένης εξαθλίωσης της .

Είμαστε ένας νέος πολιτικός χώρος με μεγάλη δυναμική, αντλούμε τις ιδέες μας από όλο το επιστημονικό πεδίο .Δεν μπορείς να παράγεις σήμερα πολιτική που να μην διασυνδέεται με την επιστήμη, τη τεχνολογία ,τη τέχνη και τα γράμματα .

Δεν μπορείς να παράγεις πολιτική χωρίς να καταβάλεις προσπάθεια να προβλέπεις με τα διαθεσιμα επιστημονικά εργαλεία τις επερχόμενες εξελίξεις.

Δεν μπορείς να παράγεις δημιουργική, σύγχρονη πολιτική και ειδικά στην αριστερά με θρησκευτικού τύπου προσεγγίσεις στις γραφές του 18ου αιώνα.

Φιλοδοξούμε να πρωταγωνιστούμε στις πολιτικές εξελίξεις!

Η εποχή της μεταδημοκρατίας στην Ευρώπη έχει ξεκινήσει. Νεοφιλελευθερισμός και Δημοκρατία δεν μπορούν να συνυπάρξουν .

 Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις

Είναι σίγουρα νίκη της Δημοκρατίας η μη είσοδος στην Βουλή των νεοναζιστών αλλά, είναι συγχρόνως ήττα η μασκέ παρουσία τους  στα έδρανα με άλλη μεταμφίεση και δεν αναφέρομαι μόνο στο κόμμα των κεραλοιφών αλλά και σε κάτι μεταγραφές από γραφικές μεταμεσονύχτιες εκπομπές, μέχρι στους απίθανους τύπους που με δάκρυα και λυγμούς αντέδρασαν  όταν  ο Ελληνικός λαός είπε φτάνει πια στην Τρόικα.

Είναι για μένα ιδιαίτερα σημαντικό που συνέβαλα ελάχιστα σε αυτό το αποτέλεσμα στην περιφέρεια μας, είναι τιμή για μας που η Κρήτη οπως πάντα έχει ανοικτά τα αυτιά της και την όρασή της στη νεωτερικότητα, το μοντέρνο, την εξερεύνηση, την εξωστρέφεια και άνοιξε την αγκαλιά της στον νέο πολιτικό σχηματισμό.

Οι πολιτικές εξελίξεις την επόμενη μέρα θα είναι ραγδαίες και καταλυτικές για το πολιτικό σύστημα. Η απόλυτη επικράτηση και η κυριαρχία της  νεοφιλελεύθερης συντηρητικής παράταξης διέλυσε τις αυταπάτες και τις ψευδαισθήσεις για έξοδο από την κρίση με τους περιοριστικούς όρους των μνημονίων και τις μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις της χώρας που δεν αφήνουν καμία προοπτική ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της Ελληνικής οικονομίας .

Η οικονομική και κοινωνική κρίση θα επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα όταν θα αρχίσει να καταρρέει το αφήγημα της νεοφιλελεύθερης ηγεσίας της ΝΔ και θα κλυδωνίζεται η Ελληνική οικονομία και από εξωγενείς παράγοντες που προκαλεί η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας και ειδικά στους κλάδους του εμπορίου και της βιομηχανικής παραγωγής , από μια χρηματιστηριακή κρίση ή από μια πιθανή επιδείνωση της Ιταλική κρίσης .

Οι κοινωνικοοικονομικές δομές στην Ελλάδα δεν επιτρέπουν μια ευκολη μετάβαση στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο χωρίς μεταρρύθμιση των αστικοδημοκρατικών θεσμών προς μια κατεύθυνση δομικών αλλαγών που οδηγούν  σε ακραία αντιδημοκρατικά μονοπάτια.

Η ιδεολογική ήττα μιας αριστεράς χωρίς ταυτότητα , απροσδιόριστης ιδεολογίας  ,που εκπροσωπεί σήμερα ο ΤΣΙΠΡΑΣ αποτελεί άλλοθι για να τρέφει αυταπάτες η ομάδα του Μητσοτάκη ότι θα μπορεσει να κάμψει τις κοινωνικές αντιστάσεις και να δεχθεί παθητικά την επερχόμενη επιδείνωση της οικονομικης κατάστασης τους η μεσαία τάξη, οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά .

Οι μεταβολές που επιδιώκει η νεοφιλελεύθερη ΝΔ θα έχουν σοβαρές ιδεολογικές επιπτώσεις σε όλο το πολιτικό φάσμα και περισσότερο στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ.

Η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να είναι εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα της.

Αποκρατικοποίηση ΣΥΡΙΖΑ

Τώρα που θα αρχίσει η αποκρατικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ θα φανεί το πολιτικό αδιέξοδο της ιδεοληψιας μιας κλειστής ομάδας αποκομένης από την κοινωνία που φοβάται τις οργανωμένες πολιτικοκοινωνικές δομές και προσπάθησε να ποδοσφαιροποιήσει και να μετατρέψει σε φιλάθλους  και πελάτες τους παλιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ μέσω παραγοντίσκων που ελίσσονται εντός του πλαισίου που δομήθηκαν τα πελατειακά συστήματα του χρεοκοπημένου  κρατικοδίαιτου παλαιοκοματισμού.

Τα πελατειακά συστήματα που φρόντισε να κατασκευάσει το διάστημα που βρέθηκε στην Κυβέρνηση θα εξαφανιστούν πολύ γρήγορα ,όπως έγινε και με το ΠΑΣΟΚ όταν απώλεσε την διαχείριση του κράτους. Η πολιτική αναζήτησΗ διεξόδων μέσα από τις αντιδημοκρατικές λειτουργίες των αρχηγικών κομμάτων που στερούνται δημοκρατικών διαδικασιών καταστατικά κατοχυρωμένων,αναδεικνύει τη γενικευμένη κρίση του πολιτικού συστήματος.

Δεν τρομάζει σήμερα μόνο η παλιννόστηση της δεξιάς με την σημερινή της μορφή ,αλλά και η προσπάθεια παλιννόστησης  του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα χωρίς τον Ανδρέα .

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους με δυσκολία έπεισα να ακολουθήσουν την επιλογή μου!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που δώσαμε μαζί τον αγώνα!

Δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Ένα κόμμα ενός μήνα χωρίς μέσα, να αντέχει την πίεση της πόλωσης του δικομματισμού και την αγωνία επιβίωσης μικρότερων γηρασμένων παραδοσιακών σχηματισμών και να καταγράφει μια τόσο σημαντική νίκη .

Η είσοδος στην Βουλή του ΜεΡΑ 25 είναι το ποιό ελπιδοφόρο και σημαντικό γεγονός που καταγράφηκε σε αυτές τις εκλογές .

Το μήνυμα το πήραμε και από σήμερα ξεκινάμε!

Δε θα διαψεύσουμε αυτούς που μας τίμησαν με την πολύτιμη για τη χώρα υπερβατική τους ψήφο!

Θα τους κάνουμε να νιώθουν δικαιωμένοι για την επιλογή τους!

Η αποδόμηση (Decostruction ) του ηγεμονισμού της εξουσίας του παρασιτισμού είναι το μεγάλο στοίχημα!

* Ο Αποστόλης Λουλουδάκης είναι οικονομολόγος και στέλεχος του ΜέΡΑ25.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...