19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

“Αύριο μπορεί να είσαι εσύ”: Παρέμβαση αναρχικών με συνθήματα έξω από το ξενοδοχείο που πέθανε η 20χρονη Αλέκα | Βίντεο

Ημερομηνία:

Με συνθήματα και μπογιές αναρχικοί από τα Χανιά εξέφρασαν την αντίδρασή τους για τον θάνατο της 20χρονης Αλέκας Τσιλιγιάννη από το Αγρίνιο. Σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο indymedia αναφέρουν ότι ο θάνατος της νεαρής οφείλεται σε πνιγμό από καρότσι μεταφοράς τροφίμων μέσα σε αναβατόριο που χρησιμοποιούταν ως ανελκυστήρας. Όπως αναφέρουν:

“Ο φόρτος εργασίας και η πίεση για να «βγει η δουλειά» εμμέσως πλην σαφώς, ουσιαστικά ανάγκαζε το προσωπικό να χρησιμοποιέι το αναβατόριο για να κερδίσει χρόνο.”

Αξίζει να αναφέρουμε ότι για τη σχετική δράση τους αναρτήθηκε και βίντεο.

Η ανακοίνωση των αναρχικών:

Παρέμβαση με συνθήματα και μπογιές στο ξενοδοχείο Cretan Pearl για τον θάνατο 20χρονης εργαζόμενης

Στις 20 Σεπτέμβρη χάνει τη ζωή της εν ώρα εργασίας στο ξενοδοχείο Cretan Pearl του ομίλου HotelBrain στον Σταυρό Χανίων, η 20χρονη Αλέκα η οποία ασκούσε εκεί την πρακτική της. Η εργαζόμενη εγκλωβίστηκε σε έναν ανελκυστήρα – αναβατόριο μαζί με ένα καρότσι μεταφοράς τροφίμων το οποίο προκάλεσε τον πνιγμό της. Μετά από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ η κοπέλα κατέληξε.

Καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας για την χρήση αυτής της καρμανιόλας (σήμανση κλπ), παρόλο που το ξενοδοχείο είχε μεριμνήσει να δώσει γραπτές οδηγίες για να είναι χαμογελαστοί οι εργαζόμενοι μπροστά στους τουρίστες.

Ο φόρτος εργασίας και η πίεση για να «βγει η δουλειά» εμμέσως πλην σαφώς, ουσιαστικά ανάγκαζε το προσωπικό να χρησιμοποιέι το αναβατόριο για να κερδίσει χρόνο.

Ελάχιστο χρονικό διάστημα μετά τον απεγκλωβισμό της κοπέλας, είχαν κολληθεί προειδοποιητικά χαρτιά για την χρήση του αναβατορίου μόνο για τρόφιμα.

Η διοίκηση του ξενοδοχείου μαζί με τα ντόπια ΜΜΕ προσπαθούν να συγκαλύψουν το γεγονός επιχειρώντας να μην φανεί σαν εργατικό ατύχημα και η είδηση να μην πάρει διαστάσεις.

Θεωρώντας το χρέος μας, σαν μια ελάχιστη απάντηση την Δευτέρα 22/10 επισκεφτήκαμε το ξενοδοχείο, γράφωντας συνθήματα, πετώντας τρικάκια και μπογιές σε μια προσπάθεια να αναδείξουμε το γεγονός.

Η συνεχής υποτίμηση της εργασίας και η απαξίωση των ζωών των από τα κάτω θα σταματήσει μόνο μπροστά στην αντίσταση, στην οργανωμένη δράση της τάξης μας, ενάντια στα αφεντικά, ενάντια σε κάθε εξουσία που καταδυναστέυει τις ζωές μας.

Είναι καιρός να βάλουμε τέλος στην απάθεια και την ιδιώτευση, και να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας.

"google ad"

Αναρχικοί-ες

To βίντεο από την παρέμβαση:

Το ιστορικό της υπόθεσης

Όλα συνέβησαν στις 20 Σεπτεμβρίου όταν η 20χρονη φοιτήτρια, που έκανε την εξάσκησή της σε ξενοδοχείο του Σταυρού Αποκορώνου στα Χανιά, υπέστη ανακοπή καρδιάς την ώρα που βρισκόταν μέσα στο ασανσέρ του νοσοκομείου.

Μάλιστα, η νεαρή κοπέλα έμεινε στο ασανσέρ για περίπου 20 λεπτά χωρίς να έχει τις αισθήσεις της.

Όταν οι εργαζόμενοι αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά ειδοποίησαν τους αρμόδιους και άνοιξαν το ασανσέρ βρίσκοντας μέσα την άτυχη κοπέλα.

Στο σημείο έσπευσε ο ναυαγοσώστης του ξενοδοχείου ο οποίος και έδωσε τις πρώτες βοήθειες ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ την μετέφερε στο νοσοκομείο των Χανίων όπου και εισήχθη επειγόντως στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Μετά από 23 ημέρες απεβίωσε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...