21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Α. Ξανθός: Δεν υπάρχουν περικοπές 50% στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων της χώρας | ηχητικό

Ημερομηνία:

Δεν τίθεται κανένα θέμα μείωσης των προϋπολογισμών των νοσοκομείων, τόνισε ο Αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής Ρεθύμνου Ανδρέας Ξανθός, μετά το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής, που υποστήριζε ότι υπάρχει εντολή από το υπουργείο Οικονομικών για περικοπές στη χρηματοδότηση των νοσοκομείων.

Η όλη υπόθεση αφορά μια αμιγώς λογιστικού τύπου διευθέτηση, εντελώς άσχετη με τους προϋπολογισμούς των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας, τόνισε στον Κρήτη FM 101.5 και στην εκπομπή «Καφές και Σχόλια» με την Κατερίνα Πολύζου, ο κ. Ξανθός, ο οποίος επανέλαβε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας λειτουργεί οριακά και ότι στην ατζέντα του υπουργείου παραμένει σταθερά η ανάγκη στελέχωσής του, αλλά και η ανακούφιση των πολιτών.
Το δημοσίευμα αφορούσε έγγραφο του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας, ότι θα πρέπει να καλύψουν όλες τις ανάγκες τους για τον Μάρτιο σε μισθοδοσίες, αγορές αγαθών και υπηρεσιών κ.λπ. με το 49% των πιστώσεων που τους χορηγήθηκε τον Φεβρουάριο ή
τον Ιανουάριο του προηγούμενου έτους.
Για τον Ιανουάριο του 2014 οι συνολικές πιστώσεις ανήλθαν στα 99.740.000 ευρώ, για το Μάρτιο του 2015 εγκρίθηκε η εκταμίευση συνολικού ποσού 43.353.062 ευρώ.

subscribe στο youtube κανάλι του kritifm1015 |

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=KSnaIpl_6_s”]



Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμος Κισάμου: Στήριξη στον Δημήτρη Ανθούση

Η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κισάμου κατά την τακτική...

Τα νέα μέτρα για τη σχολική βία είναι η καταδίκη των παιδιών

Κατά την Ελληνική Αστυνομία, η βία, η εγκληματικότητα με ανήλικα θύματα ληστείας,...

Κομισιόν: Η Ελλάδα να διασφαλίσει το αδόμητο 100 μέτρων στον αιγιαλό

Την απάντησή του, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απέστειλε...