15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Α. Χατζηστεφάνου: Τα Κίτρινα Γιλέκα μπορεί να αποδειχτούν ο άλλος δρόμος στην ακροδεξιά

Ημερομηνία:

Ο επικεφαλής του info-war.gr  Άρης Χατζηστεφάνου, μιλώντας στον 98.4  ανέλυσε την κατάσταση κρίσης στη Γαλλική κοινωνία, την πλήρη αποκάλυψη του ρόλου του Μακρόν υπέρ των πλουσίων στρωμάτων και την εμφάνιση των κίτρινων γιλέκων, που μετά το κίνημα κατά της αύξησης στις  τιμές των καυσίμων, παρότι για την ώρα ακηδεμόνευτο, εμφανίζει σημάδια προοδευτικού ριζοσπαστισμού και αντιρατσιστικής οπτικής, που ίσως αποδειχτούν ο άλλος δρόμος στο ακροδεξιό κύμα που σαρώνει τις πολιτικές ελίτ σε όλη την Ε.Ε. και την ευρωζώνη.

Ο ίδιος εξήγησε ότι πίσω από την οργή για την αύξηση στα καύσιμα, κρύβεται η φούσκα των ακινήτων  και στο Παρίσι με υπέρογκες τιμές στο κέντρο , που οδήγησαν τον κόσμο της εργασίας στα προάστια, όπου όμως ο Μακρόν δεν επιδοτεί πλέον τα μέσα μαζικής μεταφοράς, άρα η επιστροφή για εργασία στο κέντρο με αυτοκίνητο γίνεται πλέον δυσβάσταχτη.

Για τον Άρη Χατζηστεφάνου, η «φούσκα»  θα σκάσει πάλι στην Ε.Ε. και την Ευρωζώνη που επειδή είδε μια πρόσκαιρη οικονομική σταθεροποίηση , πίστεψαν  οι πολιτικές της ελίτ, ότι εξήλθαν της κρίσης. Το πρόβλημα με τις ακροδεξιές πολιτικές  που κερδίζουν έδαφος κατά τον ίδιο, είναι η ανυπαρξία μία γνήσιας ριζοσπαστικής αριστεράς για τα αιτήματα των πολλών και όχι για την εξυπηρέτηση ενός μοντέλου οικονομικής ολοκλήρωσης των λίγων.

neakriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ