15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Βίασαν πολιτικό στη Σουηδία επειδή ήταν Αριστερός

Ημερομηνία:

Αποκαλύψεις που σοκάρουν έκανε ένας Σουηδός πολιτικός, ο οποίος με ανάρτησή του στο facabook γνωστοποίησε ότι έπεσε θύμα βιασμού από ένα άτομο υπό την απειλή μαχαιριού λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων.

Ο Πάτρικ Λίλιεγκλοντ, επικεφαλής του Αριστερού κόμματος στην πόλη Φάλουν μίλησε για την επίθεση και κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το βράδυ της Πέμπτης.

“Κακοποιήθηκα βάναυσα και βιάστηκα υπό την απειλή μαχαιριού με το πρόσχημα ότι είμαι αριστερός, ότι είμαι προδότης”, είπε ο Λίλιεγκλοντ, τονίζοντας ότι η επίθεση έγινε στα τέλη Ιουλίου, κατά τη διάρκεια που μετέβαινε πεζός στο σπίτι του.

Σημείωσε, επίσης, ότι θα προτιμούσε να “θάψει” βαθιά μέσα του αυτό που συνέβη αλλά ένιωσε ότι ήταν καθήκον του να μιλήσει γιατί η επίθεση είχε πολιτικά κίνητρα. Ο Λίλιεγκλοντ δήλωσε ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την ατζέντα του. Αντιθέτως, θα παλέψει ακόμα πιο σκληρά γι’ αυτήν, μετά απ’ ό,τι συνέβη.

“Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από τη δημοκρατία, άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα για το δικαίωμα στη δημοκρατία. Και για το δικαίωμα που έχουμε κληρονομήσει μέσα από τους αγώνες των γονιών μας, πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Και πρέπει να υπενθυμίζουμε το γιατί στους πολίτες που έχουν ξεχάσει “.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ερευνά το θέμα, με τον τηλεοπτικό σταθμό SVT να αναφέρει ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων TT ότι το σημείο της επίθεσης έχει ερευνηθεί και τα στοιχεία έχουν σταλεί για ιατροδικαστική εξέταση.

“Εάν αποδειχτεί ότι το κίνητρο είναι τα πολιτικά του πιστεύω, τότε προφανώς πρόκειται για έγκλημα μίσους”, επεσήμανε.

Το Αριστερό κόμμα της Σουηδίας είναι το έκτο μεγαλύτερο στη χώρα και αυτοαποκαλείται σοσιαλιστικό και φιλο-φεμινιστικό. Εστιάζει στις θέσεις εργασίας, τις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και την ισότητα των φύλων.

BBC

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...