16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Βίντεο από την είσοδο αναρχικών στο Γερμανικό προξενείο στο Ηράκλειο για αλληλεγγύη στον κουρδικό λαό και στήριξη της αντίστασης στο Αφρίν – Το κείμενο που έστειλαν στον Ερντογάν

Ημερομηνία:

Εισβολή πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές στο Προξενείο της Γερμανίας στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου στις 16 Μαρτίου.

Οι αντιεξουσιαστές πήραν τη σημαία, κρέμασαν από το μπαλκόνι πανό στο οποίο έγραφαν συνθήματα αλληλεγγύης για την πόλη Αφρίν της Συρίας που βομβαρδίζεται από τουρκικές δυνάμεις ενώ χρησιμοποίησαν και το μέηλ και το φαξ της Προξένου η οποία απουσίαζε εκτός Ηρακλείου για να στείλουν κείμενα στις τουρκικές πρεσβείες Αθήνας και Βερολίνου, στον Τούρκο Πρόεδρο Τ. Ερντογάν και στο ditib Germany.

Σε κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα αναφέρουν για τη δράση τους:

Στις 16/3 στις 9, ως ένδειξη αλληλεγγύης με τον κουρδικό λαό και στήριξης της αντίστασης του, επισκεφτήκαμε το Γερμανικό Προξενείο για να δηλώσουμε την εναντίωση μας για την επίθεση που δέχεται το ‘Αφριν εδώ και 7 εβδομάδες από το τουρκικό κράτος με την υποστήριξη των παγκόσμιων μεγάλων δυνάμεων.

fight-for-afrin

Αφού εισβάλαμε, λοιπόν, στο γραφείο του Γερμανικού Προξενείου στον 4ο όροφο του κτιρίου που στεγάζεται, στην οδό Δικαιοσύνης στο κέντρο του Ηρακλείου, κρεμάσαμε γιγαντοπανό αλληλεγγύης και πετάξαμε τρικάκια προς υπεράσπιση του ‘Αφριν από το μπαλκόνι. Αντικαταστήσαμε τη γερμανική σημαία με την κούρδικη, γράψαμε συνθήματα, αποσπάσαμε τα γερμανικά σύμβολα από το χώρο, αποστείλαμε το κείμενο μας από το φαξ του προξενείου σε γερμανικά και τούρκικα μέσα και υπουργεία, στο προσωπικό μέιλ του Ερντογάν αλλά και στ@ς Κουρδ@ς Επαναστάτ@ς.Ταυτόχρονα, μοιράζαμε το κείμενο ως αντιπληροφόρηση στους περαστικούς.

Η δράση μας εντάσσεται στο κάλεσμα για τη διεθνή μαχητική εκστρατεία, που ξεκίνησε στις 12/3, ενάντια στην σιωπηρή στάση της Δύσης για την εκεί αιματοχυσία. Επιπλέον, θέλουμε να αναδείξουμε τα οικονομικά και γεωπολιτικά, πάντα πολεμοχαρή, συμφέροντα του ΝΑΤΟ για την συνέχιση του εκεί πολέμου. Στόχοι μας είναι να φωνάξουμε πως οι επαναστάτ@ς του ‘Αφριν δεν είναι μόν@ κι ότι καμία επίθεση του συστήματος σε μαχητ@ς για την ελευθερία δεν θα μένει αναπάντητη.

Το Άφριν θα νικήσει!

FIGHT 4 AFRIN!

Αλληλέγγυες – Αλληλέγγυοι

Δείτε το βίντεο της δράσης:

Διαβάστε το κείμενο που στάλθηκε σε ενημερωτικά μέσα – υπουργεία – Ερντογάν – ‘Αφριν μέσω το email και το φαξ της προξένου:

Αφρίν: Η Ουτοπία απέναντι στη Δυστοπία

Εδώ και ένα περίπου μήνα, στο όνομα του «πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία» οι φασιστικές ορδές του Ερντογάν επιτίθενται (επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας») στον πληθυσμό του Αφρίν, του δυτικότερου εκ των τριών καντονιών της αυτόνομης περιοχής της Ροζάβα, στρατολογώντας μισθοφόρους ισλαμιστές του ISIS και της Αλ Καίντα με στόχο την εθνοκάθαρση του κουρδικού στοιχείου. Παρά την εξοπλιστική ανωτερότητα του τουρκικού στρατού, τα ένοπλα σώματα του κουρδικού λαού που αποτελούνται από Κούρδους (YPG) και Κούρδισσες (YPJ) μαχητές και μαχήτριες, έχουν ήδη σημειώσει πολύ σημαντικές νίκες χαλώντας το εθνικιστικό πανηγύρι του Ερντογάν.

"google ad"

Ο Ερντογάν όμως δεν είναι μόνος υπεύθυνος στο μακελειό που συντελείται στο Αφρίν. Τα τελευταία χρόνια, η Μέση Ανατολή και η Συρία έχει μετατραπεί σε ένα θέατρο πολεμικών συγκρούσεων όπου οι μεγάλες δυνάμεις (ΗΠΑ, Ρωσία) και οι δορυφόροι τους (Τουρκία, Ιράν, Σαουδική Αραβία, Ισραήλ) συγκρούνται στην υπηρεσία οικονομικών και γεωπολιτικών συμφερόντων, αλλάζοντας συμμαχίες με όποιο κομμάτι εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους κάθε φορά.

Για την αιματοχυσία του συριακού και του κουρδικού λαού, συνυπεύθυνη είναι και η Ευρωπαική Ένωση και ιδιαίτερα η Γερμανία. Η πολεμική της βιομηχανία έχει βρει στο πρόσωπο του Ερντογάν τον καλύτερο πελάτη της, εξοπλίζοντας τους μισθοφόρους του με γερμανικά Λέοπαρτν και άλλο πολεμικό εξοπλισμό. Η φιλελεύθερη δημοκρατία της Γερμανίας ξέρει να παίζει καλά το παίχνίδι της καπιταλιστικής οικονομίας. Αν το αίμα και τα συντρίμια της κουρδικής κοινωνίας προσφέρουν δισεκατομμύρια στο γερμανικό κεφάλαιο, τότε το Αφρίν ας ισοπεδωθεί. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, την ίδια ώρα που θησαυρίζει πάνω στα πτώματα των Κούρδων, το γερμανικό κράτος απαγορεύει τις κουρδικές σημαίες και τις αντιπολεμικές διαδηλώσεις στο εσωτερικό του.

Ο αγώνας του κουρδικού λαού για ελευθερία και ανεξαρτησία δεν ξεκίνησε με τις μάχες ενάντια στους ισλαμοφασίστες του ISIS και τον στρατό του Ερντογάν. Η κουρδική αντίσταση διεξάγεται για πάνω από έναν αιώνα έχοντας αλλάξει πια μορφή και περιεχόμενο. Από τις λαικές εξεγέρσεις και τις επαναστάσεις ενάντια σε όσους ιστορικά επιβουλεύονται τα εδάφη του Κουρδιστάν μέχρι τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του PKK και το σημερινό επαναστατικό κίνημα του Δημοκρατικού Συνομοσπονδισμού, οι Κούρδοι συνεχιζουν να μάχονται παρόλα τα βάσανα και τις απώλειες που έχουν υποστεί.

fight-for-afrin2

Αν η αλληλεγγύη μας για όσους αγωνίζονται για την ελευθερία τους μας καλεί να στηρίξουμε τον κουρδικό λαό διαχρονικά, σήμερα η επαναστατική μας συνείδηση μας καλεί να αγωνιστούμε μαζί του για μια άλλη κοινωνία. Και αυτό γιατί σε αντίθεση με το παρελθόν ο σύγχρονος αγώνας των Κούρδων είναι ένας αγώνας αντικρατικός, που στοχεύει όχι πια στην εγκαθίδρυση του πολυπόθητου ‘’κράτους του Κουρδιστάν’’ αλλά στην ριζική ανοικοδόμηση της κουρδικής κοινωνίας στη βάση της ομοσπονδιακής οργάνωσης των κουρδικών κοινοτήτων.

Η εν λόγω ιδεολογική στροφή, η οποία σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην γοητεία που άσκησε στους Κούρδους το έργο του μεγάλου ελευθεριακού στοχαστή Μαρέι Μπούκτσιν είναι υπαρκτή όσο κι αν προσπαθούν επιμελώς να το αποκρύψουν τόσο τα ελληνικά ΜΜΕ όσο και η ρητορική της αριστεράς.

Οι Κούρδοι μέσα από τον αγώνα για ελευθερία και αυτονομία, έθεσαν σε πρωταγωνιστική θέση τα ζητήματα της γυναικείας απελευθέρωσης και της οικολογίας, την ισότητας των διαφορετικών πολιτισμών και εθνοτήτων και της ανεξιθρησκείας. Με τη μαχητικότητα τους, οι γυναίκες της κουρδικής κοινωνίας μπήκαν στην πρώτη γραμμή τόσο στο πεδίο της μάχης όσο και στο πεδίο της κοινωνικής οργάνωσης. Η κοινωνική δομή του κουρδικού λαού δημιουργεί τριγμούς στις δομές των κρατικών και πατριαρχικών μοντέλων διακυβέρνησης που μέχρι στιγμής κυριαρχούν σε Δύση και Ανατολή.

Ο κουρδικός λαός και ο αγώνας του έχει δεχτεί την αμέριστη διεθνιστική αλληλεγγύη της παγκόσμιας ελευθεριακής κοινότητας με όλους τους δυνατούς τρόπους. Θα ήταν αδύνατο να μην σταθούμε στην έμπνευση, τα κοινωνικά εργαλεία, την πίστη και τη δύναμη που έχει προσφέρει το κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα σε όλη την ανθρωπότητα με το παράδειγμα του.

Για όλα τα παραπάνω, αποφασίσαμε να καταλάβουμε συμβολικά το χώρο του γερμανικού προξενείου στο Ηράκλειο Κρήτης, δίνοντας το μηνύμα ότι ο πόλεμος δεν είναι παρά η φυσική προέκταση της πατριαρχίας και του κράτους, των δύο βασικών εχθρών του αυτόνομου κουρδικού κινήματος.

Νίκη στα όπλα των Κουρδισσών και Κούρδων μαχητριών και μαχητών

Νίκη στον αγώνα για ελευθεριακό κοινοτισμό

Νίκη στο Αφρίν!

Αλληλέγγυες – Αλληλέγγυοι

Με πληροφορίες από athens.indymedia.org

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...