14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Βίντεο από το πανέμορφο χιονισμένο καταφύγιο Καλλέργη

Ημερομηνία:

Το καταφύγιο Καλλέργη είναι ένας πανέμορφος προορισμός. Όμως όταν καλύπτεται στα χιόνια, οι εικόνες είναι πραγματικές μαγικές.

Στη σελίδα του καταφυγίου στο facebook ανέβηκε ένα πανέμορφο βίντεο τραβηγμένο από drone με το χιονισμένο καταφύγιο Καλλέργη.

Δείτε το βίντεο που τράβηξε ο Dimitris Karofyllaki:

Το Ορειβατικό Καταφύγιο Καλλέργη βρίσκεται σε υψόμετρο 1680μ, 5χλμ ανατολικά του Οροπεδίου του Ομαλού (1:30 ώρα περπάτημα σε χωματόδρομο) και αποτελεί το γνωστότερο και καλύτερα οργανωμένο ορειβατικό καταφύγιο της Κρήτης.

Είναι κτισμένο σε μια μοναδική τοποθεσία με μαγευτική θέα στις τριγύρω κορυφές, αλλά και στη θάλασσα της βόρειας και νότιας Κρήτης.

Το σημείο είναι πολύ σημαντικό καθώς από εδώ μπορεί να συνεχίσει κανείς για την ανάβαση στις κορυφές ΨαρήΜαύρη και Μελινταού, αλλά και να διασχίσει τα Λευκά Όρη φτάνοντας στο καταφύγιο της Σβουριχτής μέσω του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4.

Το καταφύγιο που κτίστηκε το 1970 μπορεί να φιλοξενήσει 50 άτομα και είναι ανοιχτό καθημερινά από τον Απρίλιο ως τον Οκτώβριο και κατόπιν συνεννοήσεως για το υπόλοιπο έτος.

Η θέρμανση γίνεται με σόμπες και τζάκι, ο ηλεκτρισμός με γεννήτρια, η υδροδότηση από δεξαμενή ενώ υπάρχουν και τουαλέτες μέσα και έξω από το καταφύγιο.

Υπάρχει υπεύθυνος εξυπηρέτησης για την κουζίνα και σερβίρεται φαγητό και πρωϊνό καλής ποιότητας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ