21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Βίντεο με τις ομορφιές των Χανίων ενόψει του 10ου Συμβουλευτικού Φόρουμ

Ημερομηνία:

Το 2020, το 10ο ετήσιο συμβουλευτικό forum «Πολιτιστικές Διαδρομές» του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα φιλοξενηθεί στα Χανιά, στην Κρήτη. Σε αυτό θα συμμετέχουν –εκτός των μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης- εκπρόσωποι από περισσότερες από 50 χώρες, φορείς και ειδικοί στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, της βιώσιμης ανάπτυξης, κλπ.

Το Επιμελητήριο Χανίων παρουσιάζει μέσα από το newsletter –  site και  facebook του φορέα, το επίσημο βίντεο της ελληνικής υποψηφιότητας για την φιλοξενία των Πολιτιστικών Διαδρομών στα Χανιά, ένα βίντεο που περιλαμβάνει και δηλώσεις των διοργανωτών, Περιφέρειας, Δήμου Χανίων, ΕΒΕΧ και του ιστορικού καφέ «ΚΗΠΟΣ».

Στις δηλώσεις καλωσορίσματος αναφέρονται τα εξής:

Σταύρος Αρναουτάκης-Περιφερειάρχης Κρήτης

«Η Περιφέρεια Κρήτης σας προσκαλεί στα Χανιά με αφορμή το ετήσιο συμβουλευτικό φόρουμ «Πολιτιστικές διαδρομές» του Συμβουλίου της Ευρώπης. Σας περιμένουμε το 2020 για να γνωρίσετε το νησί του Μίνωα, του Ελ Γκρέκο, του Βιντσέτζου Κορνάρου, του Νίκου Καζαντζάκη του Ελευθέριου Βενιζέλου. Θα χαρώ να σας καλωσορίσω στη φιλόξενη Κρήτη στα όμορφα Χανιά.»

Τάσος Βάμβουκας-Δήμαρχος Χανίων

“Από την όμορφη πόλη των Χανίων, θα ήθελα επισήμως να σας καλωσορίσω και να σας προσκαλέσω στο Διεθνές Συμβουλευτικό Forum “Πολιτιστικές Διαδρομές” του Συμβουλίου της Ευρώπης για το έτος 2020. Σε μια διοργάνωση, που θα διεξαχθεί στις μοντέρνες υποδομές και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις, που διαθέτουμε, στην ασύγκριτη Κρήτη μας. Θα οργανώσουμε για σας μια αξέχαστη εμπειρία, που θα συνδυάζει την ιστορία, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία μιας μοναδικής πόλης και ενός καταπληκτικού νησιού.
Από την πόλη από όπου ξεκίνησε η ιδέα της δημιουργίας του Συνδέσμου των Ιστορικών Καφέ της Ευρώπης έχουμε σχεδιάσει παράλληλα ένα ολόκληρο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει ήχους, χορούς, παραδοσιακή μουσική και εκδηλώσεις για εσάς, προκειμένου να γνωρίσετε τα Χανιά, την Κρήτη, την Ελλάδα. Σας περιμένουμε”.

Αντώνης Ροκάκης-Πρόεδρος ΕΒΕΧ

«Με μεγάλη χαρά σας περιμένουμε στα Χανιά να συζητήσουμε, να γνωριστούμε αλλά και να περπατήσουμε τις Πολιτιστικές διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης. Πιστεύουμε βαθιά πως  πολιτισμός και επιχειρηματικότητα είναι δύο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες και γι’ αυτό το λόγο έχουμε βάλει ήδη τα θεμέλια για την δημιουργία της χάρτας των τοπικών προϊόντων ούτως ώστε ο επισκέπτης να έχει την δυνατότητα να γνωρίσει το τοπικό μας προϊόν, την μακροχρόνια ιστορία μας και ένα σημαντικό κομμάτι της κουλτούρας μας. Το 2020 ξεκινάμε ένα ταξίδι και σας καλώ να «σαλπάρουμε» μαζί στα όμορφα Χανιά μας.»

Βασίλης Σταθάκης- Ιδρυτής και πρόεδρος των ιστορικών καφέ Ευρώπης

«Εκ μέρους του συνδέσμου ιστορικών καφέ Ευρώπης έχω την χαρά και την τιμή να σας προσκαλέσω στα Χανιά. Την πόλη που φιλοδοξεί να φιλοξενήσει το ετήσιο πολιτιστικό φόρουμ «Πολιτιστικές διαδρομές» του Συμβουλίου της Ευρώπης για το 2020. Στο ιστορικό καφέ «ΚΗΠΟΣ» στα Χανιά γεννήθηκε και υλοποιήθηκε η ιδέα του συνδέσμου ιστορικών καφέ Ευρώπης και από εδώ ξεκίνησε και η διαδικασία δημιουργίας ενός νέου δρόμου, του δρόμου των ιστορικών καφέ. Το 2020 το ιστορικό καφέ «ΚΗΠΟΣ» συμπληρώνει 150 χρόνια από την ίδρυση του και με αφορμή το συνέδριο σας περιμένω για να σας καλωσορίσω στην πόλη μας.»

Να υπενθυμίσουμε ότι κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου των διοργανωτών τον Ιούνιο του 2018 ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Αντώνης Ροκάκης είχε ανακοινώσει μεταξύ άλλων την δημιουργία Επιτροπής Πολιτισμού και την χάρτα τοπικών προϊόντων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο, στην  Επιτροπή Πολιτισμού θα συμμετέχουν επιχειρηματίες, προσωπικότητες του πολιτισμού και εκπρόσωποι φορέων. Η επιτροπή αυτή θα στοχεύει στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, στην ομαλή διασύνδεση του επιχειρείν με τον πολιτισμό, στην δημιουργία των προϋποθέσεων ώστε τα Χανιά να γίνουν πρωτεύουσα πόλη του πολιτισμού.

Επίσης μέσω της Χάρτας τοπικών προϊόντων  ο επισκέπτης του νομού μας θα ενημερώνεται για το που βρίσκονται επιχειρήσεις τοπικών προϊόντων. Οι επιχειρήσεις αυτές βέβαια, θα έχουν λάβει ειδική πιστοποίηση από το Επιμελητήριο, η οποία θα έχει τις δικές της παραμέτρους, όπως η ιστορικότητα, η τοπικότητα των προϊόντων κλπ

Τέλος να σημειωθεί ότι οι φορείς Συγχρηματοδότησης του 10ου ετήσιου διεθνούς συμβουλευτικού φόρουμ «Πολιτιστικές Διαδρομές» είναι:

"google ad"

  • Συμβούλιο της Ευρώπης
  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Δήμος Χανίων
  • Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξης Χαρίτσης: Σκοτεινή υπόθεση η υποψηφιότητα Μπελέρη

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του ο Αλέξης...

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη για τα… θαύματα: Τι απογοήτευση είναι αυτή

Για απογοήτευση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο Απόστολος...