18.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Βίντεο: Όταν ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνης Γεωργιάδης διακήρυττε ότι δεν υπήρξε “ούτε ένας νεκρός στο Πολυτεχνείο”

Ημερομηνία:

«Scripta manent» έλεγαν οι αρχαίοι Λατίνοι, αλλά ευτυχώς στις μέρες μας εκτός από τα γραπτά «μένουν» και τα λόγια – τουλάχιστον όσα έχουν καταγραφεί σε βίντεο.

Έτσι λοιπόν η προσπάθεια του Άδωνι Γεωργιάδη να μετατραπεί σε έναν «καθωσπρέπει» ακροδεξιό νεοφιλελεύθερο, «αμβλύνοντας» τις πιο προκλητικές τοποθετήσεις του παρελθόντος, προσκρούει και θα προσκρούει διαρκώς στα ντοκουμέντα των (όχι και τόσο) παλαιότερων εποχών.

Έτσι λοιπόν στο youtube υπάρχει αναρτημένο βίντεο από εκπομπή στην οποίαν ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωνε εμφατικά και με στόμφο ότι στο Πολυτεχνείο δεν υπήρξε «ούτε ένας» νεκρός.

«Επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής και δημοσίως να το ξεκαθαρίσουμε γιατί δεν αντέχω τα παραμύθια, δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός στο Πολυτεχνείο», δήλωνε, χαρακτηρίζοντας την εξέγερση και τους νεκρούς της ως «τον ιδρυτικό πολιτικό μύθο της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς στην Ελλάδα».

«Το Πολυτεχνείο είναι ο ιδρυτικός πολιτικός μύθος της ιδεολογικής κυριαρχίας της Αριστεράς εν Ελλάδι… Δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός στο Πολυτεχνείο, ούτε ένας… Βγήκε το περίφημο πόρισμα Τσεβά, που έλεγε δεν ευρέθει ούτε ένας», αυτά υποστήριζε ο νυν Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Αργότερα βέβαια, έχοντας μεταπηδήσει από το ΛΑΟΣ στη Νέα Δημοκρατία, στην οποίαν στη συνέχεια θα λάμβανε τη θέση του αντιπροέδρου δίπλα στον… «πολιτικό κρατούμενο 6 μηνών», κατά δήλωσή του, Κυριάκο Μητσοτάκη, απέφυγε να απαντήσει ευθέως στην ερώτηση εάν αμφισβητεί τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, «κλείνοντας το μάτι» στους διαφόρων ειδών νοσταλγούς της Χούντας αλλά περιοριζόμενος στα όρια της -ολοένα μετατοπιζόμενης προς τα ακροδεξιά- «πολιτικής ορθότητας».

Τις ίδιες χυδαιότητες εκτόξευσε και ο χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός από το βήμα της Βουλής, επιβραβεύοντας και τα ιδιωτικά σχολεία που δεν θα τιμήσουν την ιστορική επέτειο του Πολυτεχνείου:

«Δεν υπήρξε ούτε ένας (νεκρός, ή βαριά τραυματίας από την εισβολή στο Πολυτεχνείο). Κι ευτυχώς που υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία, τα οποία αύριο δεν θα γιορτάσουν αυτή την επέτειο.»

candiadoc.gralfavita.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ