17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Βίτσας: Το σύνθημα «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» είναι πραγματικότητα

Ημερομηνία:

Ως ”θετικό” χαρακτήρισε το γεγονός ότι επετεύχθη προστασία για το 60% των δανειοληπτών στεγαστικών ”κόκκινων δανείων” ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας στον 9,84, τονίζοντας ότι αφορά το σύνολο των φτωχών νοικοκυριών και πως πλέον είναι πραγματικότητα το σύνθημα ”κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη”.
‘Οπως επεσήμανε:
Τη βίλα με τις πισίνες κ.λπ. αυτού που έχει μάλιστα να πληρώσει και δεν πληρώνει, δεν έχω καμιά όρεξη να την προστατεύσω.

Συμπλήρωσε, επίσης, πως “θεωρώ θετικό το γεγονός ότι υπάρχει μια απόλυτη προστασία σε πολύ μεγάλο επίπεδο… Το 25% έχει απόλυτη προστασία, αλλά και το υπόλοιπο 35% έχει πολύ μεγάλη προστασία…

Το 85% της αξίας των ακινήτων και των στεγαστικών δανείων δεν υπερβαίνει τις 200.000 – 250.000 ευρώ και αυτά προστατεύονται απολύτως. Συγχρόνως ισχύει το κομμάτι που αφορά το νόμο Κατσέλη και αυτούς που έχουν ενταχθεί, αλλά και αυτούς που έχουν κάνει αίτηση για να ενταχθούν μέχρι τέλος αυτού του χρόνου. ‘Αρα, δεν έχουμε αυτή τη διαδικασία… Αν γινόταν το αντίθετο, πάλι θα μας ρωτούσαν “αν υπάρχουν μπαταχτσήδες ή κάποιοι που δεν πληρώνουν ενώ μπορούν, γιατί τους καλύπτετε;”. Πάντοτε γίνεται μια τέτοιου είδους συζήτηση. Νομίζω όμως ότι το πιο θετικό απ’ όλα είναι ότι στη βάση της συμφωνίας του Ιουλίου προχωράμε και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορέσουν να αποδεσμευτούν οι αναγκαίοι πόροι για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά και τα 2 δισ. ευρώ, τα οποία θα πέσουν στην αγορά».

Είπε ακόμη:”πότε άλλοτε δημιουργήθηκε “κουμπαράς” 100 εκατομμυρίων, ώστε το κράτος να πληρώνει δόσεις ιδιωτών, πολιτών, φτωχών που δεν έχουν να πληρώσουν; Επικαλούνται σήμερα την συμφωνία αυτοί που ζητούσαν να πούμε “ναι σε όλα” στις 5 Ιουλίου. Αυτά είναι σοβαρά ζητήματα και ο λαός κατά τη γνώμη μου βλέπει. Τώρα όσον αφορά στο σύνθημα “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, συμφωνούμε απόλυτα. Συμφωνώ απόλυτα. Ορίστε μου, τι πάει να πει και το κανένα σπίτι…».

Απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενη συμμετοχή της Ελλάδας σε στρατιωτικές επεμβάσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους επανέλαβε ότι αποκλείεται, ενώ σε ό,τι αφορά τηναλληλεγγύη προς την Γαλλία υπογράμμισε:

Εμείς επιδεικνύουμε και θα επιδείξουμε και στο μέλλον αλληλεγγύη προς τη Γαλλία, αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η Ελλάδα θα συμμετάσχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις είτε από ξηρά, είτε από αέρα, είτε από θάλασσα.

Υπάρχουν τρόποι να επιδείξουμε την αλληλεγγύη μας και να συμφωνήσουμε πάνω σε πολλά πεδία επιχειρησιακού χαρακτήρα. Το βασικό ζήτημα, αυτή τη στιγμή, είναι να βοηθήσουμε ώστε να επιλυθεί με ειρηνικό, διπλωματικό τρόπο το ζήτημα στη Συρία, πράγμα που θα αποστερήσει από την τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους ισχυρά ερείσματα και σε αυτό το επίπεδο θα διευκολύνει, ώστε αυτή η τρομοκρατική οργάνωση να ηττηθεί.

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεννόησης των δύο χωρών για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας ανθρώπων: «Μπορούν να το κάνουν και οι Τούρκοι, αλλά και εμείς και να ανοίξουν ασφαλείς διάδρομοι, ώστε αυτοί οι άνθρωποι που υφίστανται τις συνέπειες του πολέμου, με ασφάλεια να οδηγηθούν τώρα στην Ευρώπη, αλλά και με τη λύση αυτού του ζητήματος, με ασφάλεια να επιστρέψουν στις κατοικίες τους».

Εξηγώντας, την ίδια στιγμή, πως θα μπορούσε να δημιουργηθεί η βάση συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών υπογράμμισε:

Για παράδειγμα, τα κέντρα ταυτοποίησης θα μπορούσαν να είναι στα παράλια της Τουρκίας και η μετεγκατάσταση -κάποιοι βέβαια θα έπρεπε να περάσουν από την Ελλάδα και από άλλες χώρες-, θα μπορούσε να γίνει με έναν τρόπο στις χώρες, όπου με “αναγκαστικό” τρόπο πρέπει να καθοριστεί ένα ποσοστό ή ένας αριθμός μετεγκατάστασης. Εδώ πρέπει να απομακρυνθούν και οι φοβικές πολιτικές που ακολουθούνται σε μια σειρά χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...