15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Νέα τροπή στην υπόθεση του αδικοχαμένου σπουδαστή

Ημερομηνία:

Η διερεύνηση του θρίλερ του θανάτου του Ρεθυμνιώτη σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη, που συγκλόνισε την Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2015, παίρνει νέα τροπή.

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να γίνει διαχωρισμός των κατηγοριών, δηλαδή των πλημμελημάτων από τα κακουργήματα, αναφέρει σήμερα (10/09), η εφημερίδα “Espresso”.

Τότε, η υπόθεση άρχισε σαν μια συνηθισμένη περίπτωση εξαφάνισης, για να ακολουθήσει ένα ντόμινο απίστευτων αποκαλύψεων για άγριο bullying και καψώνια από μια ομάδα επτά «σκληρών» Κρητικών συμφοιτητών του άτυχου 20χρονου, που έπαιρναν τη μορφή βασανιστηρίων εις βάρος του. Τριάμισι χρόνια μετά κι ενώ έχει γίνει ήδη μία δίκη για παραβάσεις καθήκοντος, η υπόθεση επανέρχεται με νέες εξελίξεις, που αναμένεται να οδηγήσουν στον άμεσο προσδιορισμό της κύριας δίκης. Στο εδώλιο θα καθίσει η παρέα των Κρητικών σπουδαστών, καθώς έγινε δεκτό το αίτημα που είχε καταθέσει σχεδόν από την πρώτη στιγμή ο γνωστός ποινικολόγος των Ιωαννίνων Δημήτρης Μπούκας, ως δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου Βαγγέλη.

giakoumakis3

Αυτή τη στιγμή, οι επτά νεαροί βρίσκονται αντιμέτωποι με τις βαρύτατες κατηγορίες της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατ’ εξακολούθηση και της άσκησης παράνομης βίας κατ’ εξακολούθηση, σημειώνει η εφημερίδα. Η δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση που έχει ασκήσει ο εισαγγελέας παραμένει ως σήμερα in rem, δηλαδή δεν έχει προσωποποιεί. Αυτό πρόκειται να αλλάξει με τον διαχωρισμό των κατηγοριών, κάτι που σημαίνει ότι οι νεαροί θα παραπεμφθούν στο αρμόδιο πλημμελειοδικείο και σύντομα θα οριστεί ημερομηνία της δίκης, την οποία τόσα χρόνια περιμένουν με στωικότητα και αξιοπρέπεια οι χαροκαμένοι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

giakoumakis6

Το θρίλερ άρχισε στις 6 Φεβρουαρίου 2015 και έγινε αφετηρία να ξεδιπλωθούν απίστευτες αποκαλύψεις για όσα φρικτά γίνονταν μέσα στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Ήταν Παρασκευή και ο 20χρονος έφυγε από το δωμάτιό του στην εστία, δίχως να πάρει πορτοφόλι και κινητό. Από τότε και για 37 ολόκληρες μέρες η Ελλάδα παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα την υπόθεση.

Δυστυχώς, νωρίς το πρωί της 15ης Μαρτίου του 2015 ένα ζευγάρι τηλεφώνησε αναστατωμένο στην Άμεση Δράση για να πει πως είχε βρει ένα πτώμα μέσα σε ένα λασπωμένο χωράφι με βάτα, δίπλα στον χωματόδρομο που οδηγούσε στη λίμνη Παμβώτιδα. Η σορός του Βαγγέλη βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη, 500 μέτρα από την όχθη της λίμνης. Φορούσε ένα φούτερ με κουκούλα και χαρακτηριστική στάμπα, ενώ το σώμα και κυρίως το πρόσωπο του είχαν παραμορφωθεί από τις επιθέσεις ζώων που είχε δεχτεί όλον αυτόν τον καιρό το πτώμα του.

Στην τελευταία κατοικία του, στο Σελί, όπου ζουν περίπου 100 κάτοικοι, συνόδεψαν τον αδικοχαμένο σπουδαστή περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι!

Εφημερίδα “Espresso”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ