23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Βαδίζοντας προς το 10ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ: Εκδήλωση στις 13/6 από τις 20:00 στην πύλη Σαμπιονάρα

Ημερομηνία:

Από το 2006 κάθε χρόνο πραγματοποιείται στην πόλη μας το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ.

Τα πρώτα χρονιά γινόταν Σεπτέμβρη, σηματοδοτώντας κατά κάποιο τρόπο τη λήξη του καλοκαιριού, αργότερα προτιμήθηκε η αρχή του θέρους.

Το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Κοινωνικού Στεκιού-Στεκιού Μεταναστών, ωστόσο δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συμβολή πολύ περισσότερου κόσμου: συμπολίτες, φορείς και συλλογικότητες της πόλης βρίσκονται κάθε χρόνο στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών για να το υποστηρίξουν.

Για αυτό εξάλλου και τα τελευταία χρόνια η υπογραφή του Στεκιού έχει αποσυρθεί μιας και ως διοργάνωση απλώθηκε και αγκαλιάστηκε από δεκάδες συλλογικότητες, σωματεία, συλλόγους αλλά και μεμονωμένα άτομα που συμβάλλουν στην πραγματοποίησή του. Μια ακόμα εμφανής αλλαγή είναι η προσθήκη “Κοινωνικής Αλληλεγγύης”.

Η κοινωνική αλληλεγγύη ήταν πάντα απαραίτητο συστατικό του φεστιβάλ, όμως τα τελευταία χρόνια, λόγω των ειδικών κοινωνικών συνθηκών, το “συστατικό” αυτό βρήκε τη θέση του και στον τίτλο.

Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης λοιπόν! Και ως προς τον αριθμό, δέκατο!

Κάθε χρόνο στήνεται με πολύ κόπο, με ενθουσιασμό, αγωνία για την έκβαση.

Κάθε χρόνο ξεπερνά τις προσδοκίες μας.

Κάθε χρόνο έχει, συζητήσεις, μουσικές, παιδικό πρόγραμμα, θεατρικά δρώμενα, ενημέρωση από τα περίπτερα, κουζίνα και άλλα δρώμενα.

Και κάθε χρόνο είναι διαφορετικό, αφού προκύπτει από τις ειδικές συνθήκες και τις ιδιαίτερες αγωνίες μας, τους ξεχωριστούς ανθρώπους που αφήνουν το στίγμα τους.

Καθώς βαδίζουμε το δρόμο προς το 10ο φεστιβάλ, θυμόμαστε τα προηγούμενα εννιά, το Σάββατο 13/6 από τις 20:00 στην πύλη Σαμπιονάρα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανοιχτή συζήτηση για τη χρησιμότητα των αντιρατσιστικών φεστιβάλ σήμερα, αλλά και κατάθεση εμπειριών από ανθρώπους που έχουν συμμετάσχει στο φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια, με καλεσμένο το Γιάννη Φελέκη απ το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ της Αθήνας

Στο χώρο επίσης θα λειτουργήσει έκθεση αφίσας αλλά και προβολή αρχειακού υλικού από τα 9 πρώτα αντιρατσιστικά φεστιβάλ.

Η βραδιά θα κλείσει με μουσική από τους Rebet underground

"google ad"

Ανοιχτή συνέλευση 10ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ

afisa_profestibalikes

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...