17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Βαρουφάκης: Είχα πει στον Τσίπρα ότι αυτή η συμφωνία ήταν το σχέδιο του Σόιμπλε για Grexit

Ημερομηνία:

Με το…γάντι σφάζει για μια ακόμα φορά ο Γιάνης Βαρουφάκης τον Αλέξη Τσίπρα στην συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Welt. λέγοντας από την μια πλευρά ότι είναι πολύ καλός πολιτικός και από την άλλη ότι προχώρησε σε μια συμφωνία που στην ουσία ήταν το σχέδιο του Σόιμπλε για Grexit.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλά για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τον οποίο τονίζει ότι είναι σημαντική προσωπικότητα και αυτός που κινεί τις…μαριόνετες στο κουκλοθέατρο της Ευρωζώνης. 

Στην ερώτηση ότι οι επικριτές του λένε ότι δεν είναι καλός πολιτικός, απαντά:

Δεν είμαι πραγματικά. Και αυτό είναι μεγάλο κοπλιμέντο. Προσωπικά δεν πιστεύω στους πολιτικούς καριέρας. Ένας καλός πολιτικός είναι αυτός που λέει ψέμματα και προσαρμόζεται στην πραγματικότητα. Για παράδειγμα όταν λέει ότι ένα δάνειο δεν μπορεί να αποπληρωθεί. Με αυτή την έννοια δεν είμαι καλός πολιτικός.

Σε αμέσως επόμενη ερώτηση, ο ίδιος απαντά ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας καλός πολιτικός και όταν η εφημερίδα τονίζει αν είναι όπως τον περιέγραψε, ο τέως υπουργός Οικονομικών αντιπαρέρχεται:

Οχι. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταφέρει πράγματα που δεν θα τολμούσα καν να ονειρευτώ. Είχε αναλάβει το κόμμα όταν ήταν αντιπολίτευση. Έκανε πολλά πραγματα που εγώ δεν θα είχα καταφέρει. Είναι ένας καλός πολιτικός και έφερε το κόμμα του στην εξουσία.

Ερωτηθείς αν ο Τσίπρας διεπραξε ”πραξικόπημα” που δέχθηκε τα αιτήματα των θεσμών, μετά το ”όχι” του δημοψηφίσματος, ο Γιάννης Βαρουφάκης απάντησε αρνητικά. Όχι δεν είχε κανει πραξικόπημα. Αυτό το έκανε η Ευρωζώνη και η ΕΚΤ.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης στην ερώτηση για το αν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι καλός πολιτικός απαντά:

Είναι μια σημαντική προσωπικότητα. Έχει συνεισφέρει πολύ στον τρόπο με τον οποίο η πολιτική γίνεται όπως είναι σήμερα. Το ευχαριστήθηκα που μίλησα μαζί του. Η Ευρωζώνη είναι δημιούργημά του. Eίναι σαν αυτόν που κινεί τις μαριονέτες στην Ευρωζώνη, Οι συνομιλίες μας για την Ευρωζώνη ήταν συναρπαστικές. Με τα συνήθη πρότυπα, είναι ένας καλός πολιτικός. Ακόμα και αν δεν έχει κατορθώσει να γίνει καγκελάριος. Αλλά κανείς δεν είναι τέλειος.

Σε σημείο της συνέντευξής του τονίζει ότι δεν πιστεύει στο μνημόνιο:

Δυστυχώς το μνημόνιο είναι ένας ψεύτικος Θεός.

Για το Grexit, o κ. Βαρουφάκης τόνισε :

Η Ελλάδα θα μπορούσε να αφήσει πραγματικά το ευρώ. Και αυτή είναι μια μεγάλη απειλή για την Ευρωζώνη. Αυτό είναι το σχέδιο του Σόιμπλε.

Σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν εμφανίστηκε αισιόδοξος:

"google ad"

Δεν θα υπάρχει πρόοδος. Και πάλι δεν θα έχουμε φτάσει τους στόχους μας. Το βράδυ του δημοψηφίσματος είχα διαφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα για το πρόγραμμα στήριξης ή για τις εναλλακτικές λύσεις που θα μπορούσαν να υπάρχουν. Έγω είχα πει στον Αλέξη. Εγώ το βλέπω αλλιώς το πρόγραμμα. Αυτό το τοξικό πρόγραμμα είναι το σχέδιο Grexit του Σόιμπλε. Ότι θα μας περίμενε στην γωνία στην επόμενη επιθεώρηση για να πει: Και πάλι δεν επιτύχατε τους στόχους σας ; Έξω λοιπόν.

O ίδιος αναφέρει ότι δεν είναι σίγουρος ότι το ευρώ θα υπάρχει σε πέντε χρόνια. «Νομίζετε ότι είναι σίγουρος ο Σόιμπλε; Κοιτάξτε τα προγράμματα της Bundesbank: Χωρίς αυτά δεν θα υπήρχε πλέον το ευρώ».

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...