14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Βαρουφάκης: Η Τρόικα έκανε βασανιστήρια στην Ελλάδα όπως η CIA τους κρατούμενούς της

Ημερομηνία:

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε στο γερμανικό Der Spiegel και έκανε παραλληλισμό του τρόπου που αντιμετώπιζε η τρόικα τη χώρα με τις μεθόδους τεχνητού πνιγμού που χρησιμοποιούσε η CIA στις απάνθρωπες ανακρίσεις της

“Λίγο πριν την καρδιακή προσβολή, μας επιτρεπόταν μερικές ανάσες αέρα. Και στη συνέχεια μας έβαζαν πάλι κάτω από το νερό και ο κύκλος συνέχιζε” ήταν η γλαφυρή περιγραφή του υπουργού Οικονομικών για τον τρόπο που αντιμετώπιζε η τρόικα την Ελλάδα. Μιλώντας στο γερμανικό Der Spiegel, ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε στις πρακτικές της τρόικας που δεν άφηναν περιθώρια στη χώρα να κινηθεί και να αναπνεύσει και τις οποίες παρομοίασε με τις μεθόδους τεχνητού πνιγμού που χρησιμοποιούσε η CIA στις ανακρίσεις.

Όταν ο Γερμανός δημοσιογράφος επεσήμανε πως υπήρχαν και καλοί άνθρωποι που εργάζονταν για την τρόικα, ο Έλληνας υπουργός απάντησε: “Υπήρχαν καλοί άνθρωποι και στη CIA, που εκτελούσαν τα βασανιστήρια του τεχνητού πνιγμού (waterboarding), παρά τη θέλησή τους και ως εκ τούτου βρίσκονταν μπροστά σε ένα απαίσιο ηθικό δίλημμα”.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε επίσης και για το θέμα του χρέους, υπερασπιζόμενος τη θέση του για ένα τελικό κούρεμα, που θα κάνει τη διαχείρισή του βιώσιμη. “Αντιλαμβάνομαι πως η γερμανική κυβέρνηση θέλει να αποφύγεο τη λέξη ‘κούρεμα’. Στην πραγματικότητα όμως μια τέτοια προοπτική θα ήταν καλύτερη, αλλά και πιο συμφέρουσα οικονομικά για τους πιστωτές από μια επιμήκυνση χρέους”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ