16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Βαρουφάκης κατά Καμμένου: “Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν υπουργός”

Ημερομηνία:

Απάντηση στις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος εναντίον του έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, μέσω του ΣΚΑΪ.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας, μιλώντας χθες βράδυ στην εκπομπή «Ρουά ματ» με τη Νίκη Λυμπεράκη, χαρακτήρισε τον πρώην υπουργό Οικονομικών «υπάλληλο του Σόιμπλε», λέγοντας, μάλιστα, πως ο Αλέξης Τσίπρας «τον έδιωξε με τις κλωτσιές».

Ο ίδιος ο Βαρουφάκης, πάντως, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τη Μαρία Αναστασοπούλου, περιέγραψε μια διαφορετική εικόνα, την επίμαχη περίοδο του 2015, όταν ο κίνδυνος του Grexit κυριαρχούσε στα πρωτοσέλιδα.

«Σε ένα εναλλακτικό σύμπαν συνέβησαν αυτά που είπε ο Καμμένος. Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν υπουργός. Ακούγοντάς τον ένιωσα σαν με κατασπαράζει ένα ετοιμοθάνατο πρόβατο.

Στις τυχαίες συναντήσεις που είχα τότε μαζί του, μου έλεγε ‘προχώρα, παιδί μου, είμαι μαζί σου’. Φανταστείτε την έκπληξη του Σόιμπλε να ακούει ότι ήμουν υπάλληλός του», υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης.

Ερωτηθείς ποια ήταν τότε η στάση του κ. Καμμένου απέναντι στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, επισήμανε: «Η στάση του ήταν ‘αφήστε με εμένα στο υπουργείο Άμυνας και ό,τι πείτε είμαι μαζί σας’».

Όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν ο κ. Καμμένος είπε τότε «να γυρίσουμε στη δραχμή», ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Βεβαίως και το είπε».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση Δαφέρμου με την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων

Την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων συνάντησε η υποψήφια...

Πώς θα λειτουργούν τα beach bars και οι καντίνες στις παραλίες

Αυστηρούς κανόνες στη λειτουργία των επιχειρήσεων, στις οποίες θα παραχωρηθεί το...

Γιώργος Γεννηματάς: 30 χρόνια από το θάνατo ενός σπουδαίου πολιτικού

«Η καρδιά του Γιώργου Γεννηματά έπαψε να κτυπά στις 9.15 π.μ.,...