14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Βαρουφάκης: Παρά την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ η Ελλάδα δεν έχει δυνατότητα για κάποια σοβαρή παρέμβαση

Ημερομηνία:

Για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα μιλά ο καθηγητής πολιτικής οικονομίας Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως η χώρα δεν έχει επί της ουσίας δυνατότητες για κάποια σοβαρή παρέμβαση, ενώ παράλληλα σχολίασε και την συνέντευξη του Γιάννη Στουρνάρα χαρακτηρίζοντας «στρατηγικό λάθος» την μη συμπαράταξη της χώρας με το ΔΝΤ.

Ο κ. Βαρουφάκης, σχολιάζοντας την ελληνική προεδρία της ΕΕ, αλλά και το εάν η Ελλάδα μπορεί να κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις, είπε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1: «Ας είμαστε ειλικρινείς η απάντηση είναι όχι. Εχεις πάρα πολύ λίγες δυνατότητες πλέον μετά τις πρόσφατες αλλαγές στην Ευρώπη να έχεις κάποια ουσιαστική παρέμβαση στην ατζέντα. Το μόνο που θα έλεγα ότι μπορεί να κάνει η κυβέρνηση μέσα από τις λίγες δυνατότητες που έχει, είναι να προχωρήσει αυτό το εξάμβλωμα που λέγεται τραπεζική ενοποίηση».

Στη συνέχεια, ο κ. Βαρουφάκης σχολίασε και τις δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα στους Financial Times λέγοντας: «Είχα πει παλαιότερα ότι το ΔΝΤ είναι διατεθειμένο να συμπαραταχθεί με την Ελλάδα για το κούρεμα. Ο Στουρνάρας επιβεβαιώνει ότι ο Τόμσεν του ζήτησε να πάει με το μέρος του για να κουρέψει το ελληνικό χρέος. Η απάντηση του ήταν ότι ο Σόιμπλε του είπε ”Γιάννη μην το συζητάς” όποτε είπε ”τι να κάνω εγώ”. Ο Στουρνάρας έκρινε ότι να συμπαραταχθεί με Τόμσεν και Λαγκάρντ θα είχε χειρότερα αποτελέσματα για την Ελλάδα. Ηταν μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Η Γερμανία έχει αποδείξει ότι όταν στριμώχνεται υποχωρεί. Εάν η κ. Λαγκάρντ είχε την υποστήριξή του Σαμαρά και του Στουρνάρα θα είχαμε πετύχει κάτι καλύτερο. Θα υπήρχε ένα κούρεμα οπωσδήποτε. Σε καμία περίπτωση μια συμπαράταξη του ΔΝΤ με την Ελλάδα δεν θα οδηγούσε σε κάτι χειρότερο. Το ΔΝΤ ήθελε να βοηθήσει την ελληνική κυβέρνηση. Τώρα το επιβεβαίωσε και ο Στουρνάρας».

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...