13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Βασίλης Διγαλάκης για το κλειστό κολυμβητήριο Ακρωτηρίου: “Eίμαστε σε συνεχή επικοινωνία, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες όσο το δυνατόν πιο σύντομα”

Ημερομηνία:

Ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με την πρόταση που κατέθεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης για το κλειστό κολυμβητήριο Χανίων στο Ακρωτήρι:

«Το θέμα του κλειστού κολυμβητηρίου Χανίων στο Ακρωτήρι με έχει απασχολήσει από την περίοδο της θητείας μου ως Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης (2013-2017), οπότε και δρομολογήσαμε, μαζί με τους συνεργάτες μου, σειρά ενεργειών για την αποκατάσταση και λειτουργία του.

Με βάση όλα τα μέχρι σήμερα δεδομένα, θεωρώ ότι η πρόταση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη δίνει μία ικανή προοπτική για την αποκατάσταση και λειτουργία της συγκεκριμένης αθλητικής εγκατάστασης.

Με τον Υφυπουργό Αθλητισμού είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες όσο το δυνατόν πιο σύντομα, δεδομένου ότι υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Αποτελεί κοινή μας πεποίθηση ότι η χρήση των μελετών για την αποκατάσταση και την ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού κολυμβητηρίου, σε επίπεδο τευχών δημοπράτησης, που ολοκληρώθηκαν στο διάστημα της θητείας μου στην Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης, προσδίδουν μελετητική ωριμότητα, θα επιταχύνουν την εξέλιξη του έργου και καθιστούν βιώσιμη τη λειτουργία του καθώς προβλέπουν τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Έχω ήδη προτείνει στον Υφυπουργό Αθλητισμού και στον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, να συμμετέχουν στη διαχείριση – διοίκηση του κλειστού κολυμβητηρίου και γενικότερα του αθλητικού κέντρου, που προβλέπει η πρόταση του κ. Αυγενάκη στην παραχωρούμενη έκταση, και εκπρόσωποι του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Κρήτης (ιδιοκτήτης της έκτασης).

Στόχος μας πρέπει να είναι να λειτουργήσει το κλειστό κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι το ταχύτερο δυνατόν προς όφελος τόσο της ακαδημαϊκής κοινότητας, όσο και της τοπικής κοινωνίας στο σύνολό της».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...