17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Βατόπουλος: «Θα αυξηθούν διασωληνώσεις και νεκροί, η πυρκαγιά έχει πολλά μέτωπα»

Ημερομηνία:

Τον μεγάλο προβληματισμό σε ειδικούς και κυβέρνηση, μετά και την χθεσινή μεγάλη αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων, για την εξέλιξη της πανδημίας φαίνεται ότι εστερνίζεται και ο καθηγητής μικροβολιογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Οι εστίες είναι πολλές. Η πυρκαγιά έχει πολλά μέτωπα», τόνισε μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και πρόσθεσε πως όσο αυξάνοντα τα κρούσματα μετά από κάποιες ημέρες «θα αυξηθούν διασωληνώσεις και νεκροί».

Επίσης, μιλώντας για τα ποιοτικά δεδομένα της έξαρσης της πανδημίας είπε ότι η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι σχετικά μικροί και οι νέοι με τη σειρά τους μεταδίδουν τον ιό σε μεγαλύτερους.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα έθεσαν στο τραπέζι το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων αλλά και την ανάγκη αυστηρής τήρησης όσων ήδη ισχύουν.

«Άλλα μέτρα πλέον, είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας, όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος», τόνισε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθηση ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια να πειστεί ο πληθυσμός να εφαρμόσει τα μέτρα που απαιτούνται.

Τόνισε τέλος ότι δεν προδικάζει τις αποφάσεις της πολιτείας και πως για την επιστημονική κοινότητα είναι σαφής ο τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης, με αποστάσεις, μάσκες, υγιεινή των χεριών.

Την ίδια στιγμή, σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή του επικεφαλής λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, συζητήθηκε μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σήμερα θα γίνει και νέα σύσκεψη για το θέμα, απόντος του πρωθυπουργού που βρίσκεται στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...