15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Βγήκε το πρόγραμμα των εξετάσεων πιστοποιητικού γλωσσόμαθειας

Ημερομηνία:

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Νοεμβρίου 2013 θα πραγματοποιηθούν: Σάββατο 23-11-2013 και Κυριακή 24-11-2013

Το χρονικό διάστημα υποβολής αιτήσεων ξεκινά από:

Τετάρτη 11-9-2013 έως και τη Δευτέρα 30-9-2013

Υπενθυμίζεται ότι κατά την εξεταστική αυτή περίοδο θα εξετασθούν σε ενιαία διαβαθμισμένη εξέταση τα επίπεδα Β (Β1-Β2) και Γ (Γ1-Γ2). Συγκεκριμένα, εισάγεται η διαβαθμισμένη εξέταση του επιπέδου Γ (Γ1-Γ2) για τις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική, καθώς και η εξέταση του επιπέδου Γ1 για την Τουρκική γλώσσα :

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Γ (Γ1-Γ2)

ΑΓΓΛΙΚΗ: Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Ιωάννινα-Ηράκλειο.
ΓΑΛΛΙΚΗ: Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Ιωάννινα-Ηράκλειο.
ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ: Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Ιωάννινα-Ηράκλειο.
ΙΤΑΛΙΚΗ: Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Ιωάννινα-Ηράκλειο.
ΙΣΠΑΝΙΚΗ: Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Η εξέταση του επιπέδου Γ1 της Τουρκικής γλώσσας θα πραγματοποιηθεί μόνο σε Αθήνα-
Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή.
Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις υποβάλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά, στις έδρες των
Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1) Αίτηση, (που διατίθεται προς συμπλήρωση από τις κατά τόπους επιτροπές συγκέντρωσης δικαιολογητικών.

Οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθεύονται το ειδικό έντυπο «Αίτηση» και από την ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr) στην οποία αναφέρονται η γλώσσα ή οι γλώσσες και το επίπεδο ή τα επίπεδα για τα οποία επιθυμεί να εξετασθεί ο υποψήφιος.

2) Μία πρόσφατη φωτογραφία μικρού μεγέθους.

3) Ένα έντυπο παράβολο δημοσίου και συγκεκριμένα:

α. των 80 ευρώ για τη διαβαθμισμένη εξέταση του επιπέδου Β,
β. των 80 ευρώ για το επίπεδο Γ1 της Τουρκικής γλώσσας.
γ. των 100 ευρώ για τη διαβαθμισμένη εξέταση του επιπέδου Γ, στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική.

Σε περίπτωση έλλειψης εντύπων παραβόλων, τα αντίστοιχα ποσά μπορούν να εισπράττονται και με την έκδοση διπλοτύπων είσπραξης από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.). Τα παράβολα ή τα διπλότυπα εισπράττονται υπέρ του Δημοσίου ( Κ.Α.Ε. 3741).

4) Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας. Ελλείψει αυτής, κατατίθεται φωτοαντίγραφο διαβατηρίου ή άλλου νόμιμου αποδεικτικού εγγράφου από το οποίο προκύπτουν τα στοιχεία ταυτοπροσωπίας του υποψηφίου όπως στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφία αυτού.

"google ad"

• Ανήλικοι υποψήφιοι κάτω των δώδεκα ετών, οι οποίοι δεν είναι κάτοχοι δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου συναφούς δημοσίου εγγράφου, μπορούν να προσκομίσουν βεβαίωση ταυτοπροσωπίας από το Δήμο, όπου είναι εγγεγραμμένοι ή τα ΚΕΠ.

• Αλλοδαποί υποψήφιοι, που φοιτούν στην Α/βαθμιας, Β/θμια ή Ανώτατη Εκπαίδευση της χώρας, μπορούν να προσκομίσουν, αντί της άδειας παραμονής τους στη χώρα, βεβαίωση φοίτησης σε ένα από τα προαναφερόμενα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα (για τους υποψήφιους με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες) θα μόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη

Το ωρολόγιο πρόγραμμα των εξετάσεων θα ανακοινωθεί και θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ