17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Βεβαιώθηκε το πρόστιμο των 50.000 ευρώ στον δάσκαλο Θανάση Αγαπητό για τρία πανό – Με προσαύξηση 1.200 ευρώ!

Ημερομηνία:

Στα χέρια του δασκάλου Θανάση Αγαπητού, περιφερειακού συμβούλου με την «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία» έφτασε το εξοντωτικό πρόστιμο των 50.000 ευρώ, που επιβλήθηκε από την Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων, για τρία πανό στην πόλη των Σερρών κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο.

Μάλιστα το πρόστιμο βεβαιώθηκε με προσαυξήσεις συνολικού ύψους 1.200 ευρώ!

Πρόκειται για ένα ποσό που φυσικά δεν διαθέτει ούτε ο εκπαιδευτικός προσωπικά ούτε η περιφερειακή παράταξη που προέρχεται από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και ως εκ τούτου, εάν δεν ανακληθεί, οδηγεί στην οικονομική εξαφάνιση τόσο του επικεφαλής όσο και του συνδυασμού.

Σε σχετική καταγγελία η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζει ότι «η Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων και το νομικό της πλαίσιο ορθώνουν ανυπέρβλητα εμπόδια πολιτικής παρέμβασης και δημοκρατικής έκφρασης στις δυνάμεις που έχουν αναφορά στο λαϊκό κίνημα. Η συμμετοχή στις εκλογές είναι μια πολυδάπανη υπόθεση, μια πραγματική οικονομική αφαίμαξη, καθώς οι μόνοι πόροι της μαχόμενης Αριστεράς είναι οι εισφορές των λαϊκών ανθρώπων. Την ίδια ώρα οι επιχειρηματικοί παράγοντες, κάθε λογής συμφέροντα, οι ξένες πρεσβείες και οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί κινούνται με χαρακτηριστική άνεση και διασφαλίζουν ρόλο στα φερέφωνά τους. Τεράστια ποσά χαρίζονται σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σαν θαλασσοδάνεια από τις τράπεζες που ανακεφαλαιοποιούνται συνέχεια με όσα αρπάζουν από τους εργαζόμενους, ενώ το κυβερνών κόμμα πήρε επιπλέον 1 εκατ. ευρώ για δήθεν έρευνες όταν οργανώνει την αφαίμαξη του λαού.»

Την αλληλεγγύη τους στον Θανάση Αγαπητό εκφράζουν δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις, πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς, σύλλογοι και σωματεία, ζητώντας την ακύρωση του προστίμου.

Εξάλλου στη Βουλή φέρνει το ζήτημα το ΚΚΕ, με ερώτηση τριών βουλευτών του προς τον υπουργό Εσωτερικών, ενώ ψηφίσματα καταδίκης της απόπειρας οικονομικής εξόντωσης του Θανάση Αγαπητού και της «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία» έχουν λάβει δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, μεταξύ των οποίων και το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...