Την αποχώρησή του από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, έπειτα από τρία χρόνια, ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα του 10ου Συνεδρίου του κόμματος.

«Αποφάσισα να ζητήσω από το συνέδριο την πρόωρη λήξη της θητείας μου από πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος, προαναγγέλλοντας την άμεση εκλογή νέου προέδρου από την κομματική βάση, την επόμενη Κυριακή 14 Ιουνίου. Εύχομαι η απόφασή μου να λειτουργήσει ως κίνητρο ενεργοποίησης και ανανέωσης, τόνισε.

«Ευχαριστώ από καρδιάς όλους εσάς. Σας είμαι πραγματικά ευγνώμων για την μεγάλη τιμή και την μεγάλη εμπιστοσύνη», είπε ο Ευ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στους συνέδρους.

Αποφάσισα τη σύγκληση έκτακτου συνεδρίου γιατί βρίσκεται σε βαθιά κρίση και η χώρα και η παράταξη, είχε πει λίγο νωρίτερα ο κ. Βενιζέλος, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα χαμηλά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές, αλλά ασκώντας ταυτόχρονα σφοδρή κριτική στον πρώην πρόεδρο του κόμματος Γιώργο Παπανδρέου.

Το βράδυ θα μιλήσουν οι υποψήφιοι πρόεδροι, που πρώτα θα πρέπει να έχουν συγκεντρώσει τις υπογραφές 250 συνέδρων, προκειμένου να γίνει η εκλογή στις 14 του μηνός. Τον απαιτούμενο αριθμό των υπογραφών μέχρι στιγμής συγκεντρώνουν οι Ανδρέας Λοβέρδος, Φώφη Γεννηματά και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.