21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ” Τα τρία φίδια Φιλαργυρία, Φιληδονία, Φιλοδοξία”

Ημερομηνία:

Ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος Χατζηνικολάου είναι σπουδαίος λογοτέχνης, χαρισματικός, που εδώ και πολλά χρόνια παρουσιάζει με δύναμη και ομορφιά την πνευματική του σοδειά.

Η θεματική του παραπάνω βιβλίου του είναι θρησκευτική και κοινωνική. Για τον φιλάργυρο γράφει: «Η αχορτασιά δεν αφήνει τον φιλάργυρο να σκεφθεί την ματαιότητα». Για την φιληδονία γράφει:: «Η φιληδονία είναι πολυκέφαλη. Αναρίθμητα τα πλοκάμια της». Για την φιλοδοξία γράφει: «Οι άνθρωποι συνηθίζουν να αποδίδουν μεγάλην σημασίαν εις τους εαυτούς τους»

Ο συγγραφέας π. Ιγνάτιος Χατζηνικολάου κρατά στην ψυχή του την δύναμη της αλήθειας, που συντονίζεται θαυμάσια με την δύναμη της αγάπης και της ειλικρίνειας. Το συγγραφικό του έργο, εκτός από τις πάμπολλες εξάρσεις πνευματικού μεγαλείου, που μας χαρίζει, μας οδηγεί αυτόματα στα υπερούσια μυστικά της συγγραφικής τέχνης.

Ο π. Ιγνάτιος είναι δάσκαλος και ανθρωπιστής, ψυχολόγος και θεραπευτής, κι αυτό, γιατί υπηρετεί τον Θείον λόγον. Το ζευγάρωμα του έργου του με την Θεότητα, αυτομάτως τον κατατάσσει στον χώρο των κλασσικών συγγραφέων. Ξεχωρίζει για την μοναδικότητα της γραφής του και την προβληματική που αναδύεται από την εξαιρετική επιλογή των θεμάτων του.

Θέματα κοινωνικού, ανθρωπιστικού και χριστιανικού προβληματισμού. Του εύχομαι πάντα επιτυχίες.

Χρυσούλα Βαρβέρη – Βάρρα
Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας
Ελλήνων Λογοτεχνών –Ακαδημαϊκός
Ρώμης, Φλωρεντίας, Μάλτας και Κίνας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξης Χαρίτσης: Σκοτεινή υπόθεση η υποψηφιότητα Μπελέρη

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του ο Αλέξης...

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη για τα… θαύματα: Τι απογοήτευση είναι αυτή

Για απογοήτευση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο Απόστολος...