16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Βοηθήστε τον μικρό Δημήτρη”: 5χρονος Χανιώτης πάσχει από άγνωστη αρρώστια

Ημερομηνία:

Η Χανιώτισσα Ιωάννα Ροζάκη, περνάει τον δικό της γολγοθά.

Ο 5χρονος γιος της αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας από την γέννησή του και χρειάζεται να νοσηλευθεί στην εξιδεικευμένη ερευνητική κλινική της Μεγάλης Βρετανίας Great Ormond Street Hospital, χωρίς όμως να έχει η οικογένεια τα απαραίτητα χρήματα για το ταξίδι της ελπίδας που φτάνουν τα 100.000 ευρώ. Ζητά τη βοήθεια των συνανθρώπων της.

Σε ανάρτησή της, αναφέρει:

23231210_10214689041277854_8030611417560081061_n

Ο Δημητράκης είναι 5 ετών σήμερα. Είναι δίδυμος μονοζυγωτικός και γεννήθηκε 2 κιλά 33 εβδομάδων.

Μολις γεννήθηκε αμέσως διασωληνώθηκε κι έκανε εγχείρηση ολική διαφραγματοκηλη. 

Σε ηλικία 8 μηνών άρχισε τις αιματεμεσεις, που άλλοτε γύριζει όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας με ασθενοφόρα και c130, σε κομματωδη κατάσταση, μεταγγιζεται και τρώει παρεντερικα και άλλοτε έπειτα από 15 ώρες συντηρητικά το ξεπερνά.

Είναι το πρώτο περιστατικό σε όλη την Ελλάδα. Διάγνωση δεν υπάρχει παρόλο που η ζωή του βρίσκεται σε ΚΙΝΔΥΝΟ σε κάθε περιστατικό αιματεμεσης. 

Ο Δημήτρης χρειάζεται εξιδεικευμενο ερευνητικό νοσοκομείο και εξειδικευμένη ομάδα ιατρών, ώστε να γίνει η διάγνωση. 

Επείγει να μεταφερθεί στο μεγαλύτερο παιδονοσοκομειο της Ευρώπης.

Παρακαλούμε από τα βάθη της καρδιάς μας οποίος μπορεί ας μας βοηθήσει, ώστε ο Δημήτρακης να κάνει το ταξίδι της ελπίδας.

Το κόστος ξεπερνά τις δυνατότητες μας, μιας που ανέρχεται στις 100.000 ευρω. 

Αρ. Λογαριασμού Τράπεζα Πειραιώς 5765048515244 και IBAN GR 94 0172 7650 0057 6504 8515 244 Δικαιούχος η Μαμά του Δημήτρακη. Ροζακη Ιωάννα”.

Σε παλιότερο, πιο αναλυτικό μήνυμά της, η μάνα του μικρού Δημήτρη αναφέρει:

"google ad"

22780517_10214597005737023_2016511197284973352_n

Ο Δημήτρης μου είναι 5 ετών σήμερα. Είναι δίδυμος μονοζυγωτικος και γεννήθηκε 2 κιλά 33εβδομαδων. Μόλις γεννήθηκε οι γιατροί τον διασωληνωσαν και διεγνωστει με αριστερή ολική διαφραγματοκηλη, όπου έγινε εγχείρηση στο Παγνη, από τον κ. Σακελαρης, με καλή εξέλιξη.

Στην πορεία της ζωής του και σε ηλικία 8 μηνών, ο Δημήτρης άρχισε να πονά αφόρητα στη κοιλιά και να κάνει εμμετο αίμα. Χαρακτηριστηκε από τους ιατρούς ως αιματεμεση. Αφού διακομισθηκε με ασθενοφόρο από το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, στο Πανεπιστήμιακο του Ηρακλείου στο Παγνη, διαγνωστεί με Αγγειοδυσπλασια Στομάχου από τον κ. Κουρουμαλη, μας συνέστησε ότι το παιδί πρέπει να φύγει για παίδων Αγίας Σοφίας, όπου η φημισμένη και πολύ γνωστή Διευθύντρια της παιδογαστρεντερολογικης κλινικής του Παίδων Αγίας Σοφίας κ. Παναγιωτου, να προβεί σε καυτηριαση. Τον Δημήτρη μου, τον πήγαμε στο παίδων, στην κ. Παναγιωτου, ηρθαν μηχανήματα για την καυτηριάση από το Νιμιτς, και μέσα στο χειρουργείο θα παρευρισκοταν και ο κ. Αλεξανδρακης καθώς και ιατροί από Θεσσαλονίκη. Αφού μπήκαν χειρουργείο, εξηλθαν μετά από 10 λεπτά λέγοντας μας ότι η Γνωμάτευση του κ. Κουρουμαλη είναι λανθασμένη. Ότι το παιδί δεν έχει αγγειοδυσπλασια, το χαρακτηρισανε σαν ένα μεμονωμένο γεγονός και φύγαμε πιστεύοντας ότι το παιδί δεν έχει κάτι.

Στην ηλικία των 13 μηνών ο Δημήτρης, μας ξύπνησε και πάλι με αφόρητους πόνους στη κοιλιά και άρχισε τις αιματεμεσης και πάλι. Σε πολυ μεγάλες ποσότητες και αφόρητο πόνο. Διεκομισθει από το Γ.Ν.ΧΑΝΙΩΝ στο ΠΑΓΝΗ και στο ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ όπου τον είδαν ΒΛΑΧΑΚΗΣ, ΑΡΜΠΙΡΟΣ, ΠΑΣΠΑΤΗΣ και πολύ άλλοι, όπου οι ποσότητες και τα πολλαπλά επεισόδια αιματεμεσης ήταν τόσα πολλά και σε τόσο μεγάλες ποσότητες όπου έπεσε σε ΣΟΚ λόγω της μεγάλης απώλειας αίματος, μπήκε στην Εντατική Παίδων του Παγνη και 5 τα ξημερώματα με c130 διεκομισθει στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού με διάγνωση ενδεχομένως συστροφή στομάχου. Στο Αγλαΐα Κυριακού απέρριψαν την διάγνωση συστροφής στομάχου και επέμεναν ότι το παιδί χρειάζεται παιδογαστρεντερολο. Έτσι μας μετέφεραν στο Παίδων Αγίας Σοφίας.
Στο Αγίας Σοφίας ο διευθυντής της Β παιδοχειρουργικης παίδων Αγίας Σοφίας, απέρριψε το ισχυρισμό για προβλήμα στο πεπτικό και ζήτησε να ανοιχτεί ολικά η κοιλια και να διερευνηθεί. Τελικά αυτό δεν έγινε διότι ακόμα και ο ίδιος δεν ήταν σίγουρος για αυτήν την εγχείρηση, αφού δεν υπήρχε διάγνωση στο παιδί. Έτσι ζητήσαμε και τη γνώμη του ξακουστού και πολύ γνωστού ιατρού κ. Νικα Διευθυντή της Α παιδοχειρουργικης παίδων Αγίας Σοφίας όπου ο ίδιος στην αρχή μας σύστησε γαστροστομια χωρίς διάγνωση, στο οποίο συνεναισαμε αλλά επειδή και ο ίδιος είχε αμφιβολία, αυτό δεν έγινε ποτέ.
Μεταγγιστηκαμε, τρώγαμε παρεντερικα κατά την εισαγωγή μας και έπειτα πήραμε εξιτήριο δίχως διάγνωση από τον κ. Νικα, μόνο ότι ίσως ευθύνεται το πεπτικό σύστημα.

Σε ηλικία 3 ετών βρισκόμαστε στο Παιδιατρικό του Γ. Ν. Χανίων με μια αιματεμεση όπου με βάση αυτού κλείσαμε ξανά ραντεβού με παιδογαστρεντερολο στο παίδων Αγίας Σοφίας, κ. Χουλιαρα όπου έκανε στο παιδί όλα τα απαραίτητα που χρειάζονται για εύρεση προβλήματος στο πεπτικο-γαστρεντερογικο τμήμα του παιδιού.Όλα αυτά φαίνονται απόλυτα καθαρά και υγειεστατα συμφωνα με ολο τον ελεγχο του κ.Χουλιαρα παιδογαστρεντερολογου του παιδων Αγιας Σοφιας. Έτσι φύγαμε και πάλι με χωρίς καμία διάγνωση για το τι προκαλεί τις αιματεμεσεις. Θεωρήσαμε όπως μας είπαν κ πάλι ότι δεν θα ξανασυμβεί ποτέ ξανά. Ότι είναι και πάλι ένα μεμονωμένο γεγονός.

Παρόλο που μας είπαν ότι και πάλι είναι ένα μεμονωμένο γεγονός εμείς του κάναμε Μαγνητική όπου δείχνει Όλα τα όργανα του Δημήτρακη να βρίσκονται σε άλλα σημεία, στην κοιλιακή χώρα. Ανακατεμενα και συμπιεσμενα.

Το καλοκαίρι του 2017 βρεθήκαμε και πάλι στο Γ. Ν. Χανίων με μια μικρή αιματεμεση, η οποία δεν αξιολογήθηκε.

Δυστυχώς το παιδί στις 17/10/2017 ξύπνησε ξημέρωματα με αφορητους πόνους στη κοιλιά, όπου άρχισε πάλι τις αιματεμεσεις. Μέσα σε λίγες ώρες ο αιματοκρίτης και η αιμοσφαιρινη έπεσε έπεσαν ραγδαία, διεκομισθει από το Γ. Ν. Χανίων με ασθενοφόρο λόγω αιματεμεσης στο Παγνη Ηρακλείου όπου ο κ. Αρμπιρος μπροστά σε φοιτητές, νοσηλευτές και τη παιδοχειρουργο κ. Δεδε, μας είπε ότι δεν μπορουν να κανουν τιποτα γιαυτο το παιδι και ετσι και πάλι δεν διέγνωσαν από που προήλθαν οι αιματεμεσεις. Παρόλο που η Mayer είναι θετική καθώς κ οι τιμές έχουν καθοδικη πορεία στο παιδί, μας έδωσαν εξιτήριο λέγοντας μας ότι δεν υπάρχει διάγνωση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ