16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Βουλή: Με 154 «Ναι» εγκρίθηκε το πολυνομοσχέδιο

Ημερομηνία:

Το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που σηματοδοτούν την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης εγκρίθηκε επί της αρχής με 154 «ναι» από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της ανεξάρτητης βουλευτού προερχόμενη από την Ένωση Κεντρώων Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες εντάσσεται, ως συνεργαζόμενη, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Ένωση Κεντρώων και η Χρυσή Αυγή καταψήφισαν τόσο επί της αρχής όσο και επί των συγκεκριμένων άρθρων. Από την πλευρά του, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» μόνο στην διάταξη που αφορά τα οικογενειακά επιδόματα, ενώ το Ποτάμι δήλωσε «παρών» στην ρύθμιση για τις απεργίες. Από το στρατόπεδο των ανεξάρτητων βουλευτών αξίζει επισήμανσης ότι η Κατερίνα Παπακώστα δήλωσε «παρών» στο άρθρο για τα οικογενειακά επιδόματα, καταψηφίζοντας τα υπόλοιπα, ενώ ο Χάρης Θεοχάρης ψήφισε «ναι» στο άρθρο για τις απεργίες.

Με ανακοίνωση του το ΚΚΕ, αναφέρει ότι στην ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο που αφορά τα επιδόματα το ΚΚΕ θα ψηφίσει παρών, διότι παρά το γεγονός,  όπως υποστηρίζεται, ότι αυξάνει το συνολικό κονδύλι και επιδοτεί το πρώτο και δεύτερο παιδί πρόκειται για αναδιανομή της φτώχειας παίρνοντας από τους φτωχούς για να δώσει σε φτωχότερους, ενώ την ίδια στιγμή μειώνει τα επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...