14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Βουλευτής ΑΝΕΛ Σ. Ξουλίδου: Θα ψηφίσω την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση του μνημονίου

Ημερομηνία:

Την πρόθεση της να ψηφίσει την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση μνημονίου εξέφρασε η βουλευτής των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου. “Ασφαλώς. Καμία αντίρρηση και κανέναν ενδοιασμό” είπε χαρακτηριστικά στο Βήμα Fm, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

“Όταν θα έρθει και θα είναι διατυπωμένη στα πλαίσια της πολιτικής μας κατεύθυνσης, πού κι εμείς ως αντιμνημονιακοί, το ίδιο λέγαμε, φυσικά και θα το ψηφίσω. Εμείς επιδιώκουμε πραγματικά μια εθνική κυριαρχία, η οποία είναι χαμένη εδώ και τόσα χρόνια. Θέλουμε να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση, θέλουμε να γίνει ουσιαστικά λογιστικός έλεγχος του χρέους” τόνισε η βουλευτής των ΑΝΕΛ.

“Βλέπετε ότι η πρώτη πρωτοβουλία που αναλάβαμε, είναι ουσιαστικά να συσταθεί μια και μόνη εξεταστική επιτροπή, που έλεγε ο κ. Σαμαράς και δεν την έκανε ποτέ, να δούμε γιατί φτάσαμε και ποίοι ευθύνονται για τα μνημόνια. Εάν τώρα με αυτή την υπογραφή που έπεσε και με αυτή τη συμφωνία που έγινε στο Eurogroup, κερδίζουμε τον αναγκαίο χρόνο, ώστε να μπορέσουμε να ανασυνταχθούμε, να ανακτήσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια, να μην πηγαίνουμε δουλικοί και σκυμμένοι και να εκτελούμε ότι μας λένε, να βάλουμε τα δικά μας σαφή όρια, όσο αφορά τον τρόπο διαχείρισης του πρωτογενούς πλεονάσματος, που θα ωφεληθεί μονάχα η ελληνική κοινωνία κι όχι να γίνει άμεση η αποπληρωμή τοκοχρεολυσίων , νομίζω αυτό το πράγμα δεν διαφωνεί κανείς. Είναι ξεκάθαρες οι μεταρρυθμίσεις που ανακοίνωσε η συγκυβέρνηση” ανέφερε η κυρία Ξουλίδου.
Σε ότι αφορά την ψήφιση της συμφωνίας σε περίπτωση αυτή έρθει προς κύρωση στη βουλή σημείωσε: “Εγώ θεωρώ και μιλάω μόνο για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ότι εμείς θα το ψηφίζαμε. Εμείς θέλουμε να γίνει ένα νοικοκύρεμα του κράτους και να υπάρξει μια οικονομική σταθερότητα”.

Ερωτηθείσα εάν θα ψηφίσει και την πρόταση του ΚΚΕ και τη συμφωνία Βαρουφάκη, η Σταυρούλα Ξουλίδου επισήμανε: “Για μας δεν είναι μνημόνιο, αυτή η νέα συμφωνία, επομένως εγώ δεν έχω πρόβλημα να ψηφίσω, μια πρόταση νόμου, που ουσιαστικά, θα μιλάει για κατάργηση μνημονίων. Ούτως η άλλως, το πιστεύω αυτό πού λέω ,δεν είναι μνημόνιο αυτό το πράγμα , ούτε είναι παράταση μνημονίου, είναι απλώς κάποιοι όροι, που εμείς βάλαμε,ως ελληνική κυβέρνηση. Είμαστε υποχρεωμένοι, να κάνουμε βήματα μεταρρύθμισης γοργά, ώστε να πάρει μπρος η οικονομία μας”.

enikos.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...