27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης: Να δοθεί απάντηση στο βασανιστικό ερώτημα αν η βοήθεια προς την Κορίνα προσφέρθηκε άμεσα

Ημερομηνία:

Δήλωση του Βουλευτή Κέρκυρας και Αν.Τομεάρχη Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Αυλωνίτη για τον άδικο χαμό της νεαρής Κορίνας.

Αναλυτικά:

Ο άδικος χαμός της νεαρής Κορίνας Λαβράνου έχει βυθίσει στη θλίψη του πένθους το νησί μας, ολόκληρη την Κέρκυρα. Το τραγικό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στη Γαύδο φανέρωσε ξανά, πόσο εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση είναι για τα νησιά μας η παροχή άμεσης ιατρικής βοήθειας. Ειδικά για τα σοβαρά περιστατικά που η ζωή χωρίζεται από το θάνατο, από μια λεπτή κλωστή.

Οι πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης των Χανίων και γενικά, της Κρήτης εξηγούν γιατί τα ακριτικά μας νησιά οφείλεται να είναι στον πυρήνα της δημόσιας πολιτικής για την υγεία. Για να μην μένουμε στο μοιραίο της εκάστοτε υπόθεσης και για μην θρηνούμε άδικα ανθρώπινες ζωές, πόσο μάλλον νέων ανθρώπων. Μπορούσε λοιπόν να γίνει κάτι παραπάνω και δεν έγινε; Κι αν δεν έγινε ποια είναι η επίσημη εξήγηση της Πολιτείας; Οι αρχές πρέπει να απαντήσουν στο βασανιστικό ερώτημα αν η βοήθεια προς το αδικοχαμένο κορίτσι άργησε να προσφερθεί.

Αν δεν αλλάξει κάτι γρήγορα στην ιατρική φροντίδα και την υγειονομική υποδομή αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών στις νησιωτικές μας περιοχές, τότε δεν θα έχουμε κάνει τίποτα ουσιαστικό προκειμένου να μπορεί, η λαϊκή ευχή «αυτό να είναι το τελευταίο δυσάρεστο συμβάν» να πιάνει τόπο. Από την πλευρά μου εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.

Αποτελεί υποχρέωση μας να πάρουμε απάντηση στο βασανιστικό ερώτημα αν η βοήθεια προς το άτυχο κορίτσι προσφέρθηκε άμεσα, όπως οφείλει η πολιτεία μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φόροι, φόροι, φόροι παντού! Και κουράγιο παλληκάρια… Σύνταξη στα 72

Μας τους ανακοινώνουν τόσο απλά στα δελτία ειδήσεων. Τόσο...

ΔΕΥΑΧ: Διακοπή νερού στο κέντρο της πόλης των Χανίων

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων ενημερώνει ότι την...

Κρήτη: Μοναξιά, άγχος και θλίψη βιώνουν οι Κρητικοί – Μεγαλύτερο πρόβλημα στην ενδοχώρα

Οι αγχώδεις διαταραχές έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητας πάρα...