17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

«Βουλιάζει» το Χρηματιστήριο – «Καταρρέουν» οι τραπεζικές μετοχές

Ημερομηνία:

Μεγάλες απώλειες έως και 7,05% καταγράφει η αγορά, με τις μονάδες να υποχωρούν έως και τις 658,81 μονάδες. «Μαύρη Τετάρτη» χαρακτήρισαν οι άνθρωποι της αγοράς τη σημερινή ημέρα για το ελληνικό χρηματιστήριο. Το σκηνικό κατάρρευσης στις τράπεζες έχει προκαλέσει ισχυρούς τριγμούς στο γενικό δείκτη. Σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο άνοιξε με πτώση άνω του 1,5%, ενώ αυτή την ώρα (13.55) σημειώνει απώλειες πάνω από 3,36%, με τον γενικό δείκτη να βρίσκεται κάτω από τις 657,19 μονάδες. Οι πωλητές φαίνεται πως είναι περισσότεροι από τους αγοραστές.

Τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (-26,16% στα 1,211 ευρώ), της Eurobank (-10,72% στα 0,5620 ευρώ), της Εθνικής (-6,27% στα 1,570 ευρώ), της ΔΕΗ (-6,09% στα 1,2810 ευρώ) και της Alpha Bank(-5,16% στα 1,1570 ευρώ). Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Eurobank και η Alpha Bank με 8.969.906 και 6.540.164 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Alpha Bank με 7,567 εκατ. ευρώ και η Πειραιώς με 6,058 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 18 μετοχές, 61 πτωτικά και 18 παραμένουν σταθερές. Παράγοντες της αγοράς απέδιδαν τη μαζική επίθεση στα τραπεζικά χαρτιά στις αναλύσεις ξένων οίκων για την ανάγκη μείωσης των κόκκινων δανείων που ωστόσο θα δημιουργήσει ζημιά στις τράπεζες και την ανάγκη νέων κεφαλαίων.

Οικονομικοί παράγοντες τονίζουν ότι η αγορά και οι τράπεζες δεν θα ήταν στην κατάσταση αυτή αν οικονομία είχε βγει στις αγορές. Κατηγορούν την κυβέρνηση για το λάθος της να πάει σε «καθαρή» έξοδο, γεγονός που οδήγησε στα ύψη τα επιτόκια δανεισμού και την αδυναμία τραπεζών και επιχειρηματιών να έχουν πρόσβαση σε φθηνό δανεισμό. Στα τεχνικά τώρα της αγοράς, σύμφωνα με τη Eurobyte, το επίπεδο των 674 μονάδων είναι κρισιμότατο, καθώς εκεί καταλήγουν 2 αναλογίες ισότητας και αν προσεγγιστεί θα δώσει καλή αντίδραση. Aντίδραση όμως μπορεί κάλλιστα να δοθεί και απευθείας από εδώ που είμαστε και αυτό έχει και τις μεγαλύτερες πιθανότητες. στον αντίποδα, η πρώτη αντίσταση είναι οι κοντινές 682 μονάδες (γρήγορη γραμμή τάσης), ενώ οι 685 είναι σημείο retest της ανοδικής που διέσπασε καθοδικά χθες και το 689.

www.newsbomb.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...