19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

“Βούλιαξε” η Κρήτη το Σαββατοκύριακο

Ημερομηνία:

Με τις καλύτερες των προδιαγραφών ξεκινάει ο μήνας Αύγουστος αφού οι ταξιδιώτες που επιλέγουν την Κρήτη ως τον προορισμό για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές. Η κίνηση στα λιμάνια και στα αεροδρόμια του νησιού είναι συνεχώς αυξημένη, ειδικά τις τελευταίες δύο ημέρες οπότε και κατέφθασαν με αεροπλάνα  και βαπόρια, αρκετές χιλιάδες κόσμου.

Τα αεροπλάνα προσγειώνονται το ένα μετά το άλλο ενώ τα λιμάνια, δέχονται καθημερινά γεμάτα από κόσμο πλοία.

Ας δούμε αναλυτικά και ανά νομό τις αφίξεις επιβατών στα αεροδρόμια και τα λιμάνια της Κρήτης για τις ημέρες 1 και 2 Αυγούστου 2015, έτσι όπως τις συγκέντρωσε το ekriti.gr

Νομός Χανίων

1η Αυγούστου: Αφίξεις στο λιμάνι – 1489 με το πλοίο “Κύδων”. Αξίζει αν σημειωθεί ότι μετά τις 7 το απόγευμα αναμένεται να φτάσει και το “Blue Galaxy”.

Να σημειωθεί ότι και σήμερα 2 Αυγούστου, οι αφίξεις επiβατών στο λιμάνι των Χανίων ήταν πάλι 1489.

Αφίξεις στο Αεροδρόμιο Χανίων

Σημαντικές είναι και οι αφίξεις ταξιδιωτών στο αεροδρόμιο των Χανίων αφού ούτε λίγο ούτε πολύ, κατά την πρωτομηνιά ο αριθμός των αφίξεων ξεπέρασε τις 12.000. Από αυτούς οι 9977 ήταν επιβάτες σε πτήσεις εσωτερικού ενώ οι 2.163 ήρθαν από το εξωτερικό.  Χαρακτηριστικό είναι  ότι και για σήμερα 2 Αυγούστου, ο αριθμός των αφίξεων από τις πτήσεις εσωτερικού αλλά και εξωτερικού, εκτιμάται ότι θα είναι περίπου ο ίδιος.

Νομός Ρεθύμνου

Στο Ρέθυμνο τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά αφού στο λιμάνι της πόλης δένουν πλοία μόνο από τη Σαντορίνη. Έτσι, το βράδυ της 1ης Αυγούστου, στο λιμάνι έφτασαν 735 επιβάτες από το νησί της Σαντορίνης.

Νομός Ηρακλείου

Το Ηράκλειο φαίνεται πως κατέχει την υψηλότερη θέση τόσο στις αφίξεις στο λιμάνι όσο και στις αφίξεις στο αεροδρόμιο.

Όπως έγραψε και χθες το ekriti.gr στο λιμάνι του Ηρακλείου την πρωτομηνιά έφτασαν 3.260 εκδρομείς. Συγκεκριμένα, οι 1480 από αυτούς έφτασαν με πλοίο της ΑΝΕΚ ενώ οι υπόλοιποι 1780 με τις Μινωικές Γραμμές.

Σήμερα 2 Αυγούστου, οι επιβάτες που αποβιβάστηκαν  στο λιμάνι της πόλης έφτασαν τους 2400. Συγκεκριμένα, οι 1.230 ήρθαν με το πλοίο των Μινωικών Γραμμών ενώ οι υπόλοιποι 1.170 με το πλοίο της ΑΝΕΚ. Αν τώρα κάποιος προσθέσει και τις αφίξεις που είχαμε με τα δύο κρουαζιερόπλοια σήμερα το πρωί, τότε ο αριθμός αυτός ανεβαίνει στις 3259 αφίξεις.

"google ad"

Αφίξεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Εκεί που οι αφίξεις κυριολεκτικά … απογειώνονται είναι στο αεροδρόμιο. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, μόνο την πρωτομηνιά, ο αριθμός των ταξιδιωτών που ήρθαν στην Κρήτη μέσω του αεροδρομίου “Νίκος Καζαντζάκης” υπολογίζονται στις 25.000 ενώ  στα ίδια επίπεδα  εκτιμάται πως θα κινηθούν και  σήμερα 2 Αυγούστου.

Νομός Λασιθίου

Τέλος, στο νομό Λασιθίου, οι μοναδικές αφίξεις επιβατών θα είναι αυτές που αναμένονται σήμερα το μεσημέρι με το πλοίο “Πρέβελη” που θα φτάσει στο λιμάνι της Σητείας από την Κάσο.

Ο αριθμός των επισκεπτών στην Κρήτη κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ήταν χωρίς αμφιβολία ικανοποιητικός, με τους αρμόδιους μάλιστα λιμενάρχες και αερολιμενάρχες, να μιλούν για αύξηση στην επιβατική κίνηση για το μήνα Ιούλιο.

Πηγή: ekriti.g

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...