16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Βρήκαν αρχαία στα γκρεμισμένα κτίρια στην οδό Σήφακα – Καθυστέρηση στην απομάκρυνση των μπαζών

Ημερομηνία:

Θα καθυστερήσει η απομάκρυνση των μπαζών στην οδό Σήφακα, στα Μαχαιράδικα αφού ανάμεσα στα συντρίμμια βρίσκονται και υλικά του Βυζαντινού Τείχος που θα αξιοποιηθούν στην αποκατάσταση.

Έτσι, και αφού αναμένεται η ταλαιπωρία των πολιτών να κρατήσει κάποιες παραπάνω ημέρες, αναμένεται να αποφασιστεί η εκτροπή των οχημάτων μέσα από το Ενετικό Λιμάνι.

Να σημειώσουμε ότι οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν έντονες διαμαρτυρίες για την κατάσταση που επικρατεί αλλά και τον ιδιότυπο αποκλεισμό τους.   Έτσι, αποφασίστηκε ο εργολάβος να ανοίγει τον δρόμο για την κυκλοφορία των οχημάτων μετά το πέρας των εργασιών κατά τις απογευματινές ώρες.

Η εκτροπή της κυκλοφορίας μέσα από το Ενετικό Λιμάνι θα γίνεται κατά τις πρωινές ώρες. Βασική προϋπόθεση οι καιρικές συνθήκες να το επιτρέπουν.

Οι εργασίες κατεδάφισης επτά οικημάτων στην οδό Σήφακα ξεκίνησαν στις 10 Δεκεμβρίου. Μετά το πέρας της συλλογής των μπάζων αναμένεται να αναλάβει η Εφορεία Αρχαιοτήτων με εργασίες για την ανάδειξη του Τείχους.

Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Μιχάλη Ανδριανάκη “το πρωτοβυζαντινό τείχος, κτίστηκε πάνω στα λείψανα και με υλικό από το Ελληνιστικό τείχος και άλλα ερειπωμένα κτήρια της Κυδωνίας για να προστατέψει την πόλη από τους Άραβες. Επισκευάστηκε από τους Βενετούς μετά το 1252 και “αχρηστεύτηκε” ήδη από το 14ο αιώνα με την επέκταση της πόλης γύρω του. Μπροστά του κτίστηκαν διάφορα κτήρια και μέχρι πριν από λίγες δεκαετίες ήταν εδώ τα “μαχαιράδικα”, από τα οποία πήρε το όνομα ο δρόμος”.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...