14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

«Βρείτε λύση για τον πιο επικίνδυνο δρόμο της Ευρώπης κύριε πρωθυπουργέ»!

Ημερομηνία:

Τι ειπώθηκε με τον Σαμαρά για το Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης- η δέσμευση του πρωθυπουργού για άμεση ανάληψη πρωτοβουλίας από το Μαξίμου

«Να τελειώνουμε με αυτό το θέμα,ελάτε να βρούμε λύση με τον ΒΟΑΚ!» Με τη φράση αυτή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είπε…ναι στο Κάλεσμα του περιφερειάρχη Στ.Αρναουτάκη και βουλευτών του να πάρει πρωτοβουλία ώστε να βρεθεί και να συμφωνηθεί μια λύση για το χειρότερο εθνικό δρόμο της Ευρώπης, το βόρειο Άξονα Κρήτης.

Το Σαββατο το πρωί τόσο στην Κνωσό, όσο και στο μουσείο και αργότερα ο κ.Αρναουτάκης είχε την ευκαιρία να βρεθεί τετ-α-τετ με τον πρωθυπουργό και αξιοποιώντας τη γνωριμία τους αναφέρθηκε στο θέμα αυτό. Του έθιξε την ανάγκη να υπάρξει μια πρωτοβουλία κυρίως από τον ίδιο ώστε να μην συζητάμε ατέρμονα για το τι θα μπορούσε να γίνει με τον ΒΟΑΚ και που θα βρεθεί το 1 και πλέον δισεκατομμύριο ευρώ για να γίνει επιτέλους ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος. Και ο κ.Σαμαράς συμφώνησε ότι θα πάρει ο ίδιος την πρωτοβουλία και να καλέσει στο Μέγαρο Μάξιμου τον κ.Χρυσοχοϊδη, τους εμπλεκόμενους υπουργούς και φυσικά τους εκπροσώπους από την Κρήτη «για να βρεθεί λύση».

Την πληροφορία επιβεβαίωσε ο ίδιος ο περιφερειάρχης λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ήταν υποχρέωση μου να ενημερώσω τον πρωθυπουργό για όλες τι κινήσεις μας. Μόλις την προηγούμενη μερα είχαμε Κάνει σύσκεψη με την κ.Κεφαλογιάννη και τους βουλευτές. Και τον ενημέρωσα , ήταν εκεί και άλλοι βουλευτές όπως ο κ.Αυγενάκης, για την σύσκεψη που προγραμματίζουμε στο υπουργείο Υποδομών. Αλλά αυτό που του επισημάναμε είναι ότι πρέπει το πρωθυπουργικό γραφείο να πάρει την πρωτοβουλία. Αν δεν γίνει σε τόσο υψηλό επίπεδο δεν μπορεί να υπάρξει τελική λύση» ανέφερε ο περιφερειάρχης.

Ο πρωθυπουργός δεσμευετηκε ότι θα καλέσει τις επόμενες ημέρες τους επιτελείς του για το θέμα αυτό και «θα συμφωνηθεί λύση που θα ξεμπλοκάρει τον ΒΟΑΚ»

Όπως τόνισε ο κ.Αρναουτάκης πάντως…μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Μόνο χρήματα και πάλι απαιτείται προετοιμασία για να μπορέσει να απορροφηθεί ένα μεγάλο κονδύλι, απαιτούνται μελέτες.

«Έχω πει ότι χρειάζεται να δίδουμε κάθε χρόνο από 200 εκατομμύρια ευρώ. Από κοινοτικά λεφτά τα 100 και από δημοσιες επενδύσεις τα άλλα 100. Για να μπορέσουμε σε συγγεκριμένο χρονοδιάγραμμα να τελειώσουμε το δρόμο. Αλλά εννοείται ότι θέλει παράλληλη προετοιμασία για να έχουμε μελέτες. Διότι σε αντίθετη περίπτωση και λεφτά να έχουμε δεν θα αποροφώνται» τόνισε ο κ.Αρναουτάκης.

Κώστας Μπογδανίδης- ΠΑΤΡΙΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...