15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Βρετανία: Αγωνία για τον εντοπισμό 200 επιβατών πτήσης από την Κρήτη που μετέφερε άτομα με κορονοϊό

Ημερομηνία:

Με περισσότερους από 200 Βρετανούς τουρίστες που βρέθηκαν στην Κρήτη την περασμένη εβδομάδα προσπαθούν να επικοινωνήσουν οι αξιωματούχοι υγείας της χώρας τους, αφού οι Αρχές δεν κατάφεραν να ειδοποιήσουν την αεροπορική εταιρεία που τους μετέφερε πως οκτώ από τους επιβάτες ήταν θετικοί στον κορονοϊό.

Οι έφηβοι από το Χάμπσαϊρ διαγνώστηκαν με τον Covid-19 μετά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το αεροσκάφος της Wizz Air προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Λούτον στο Λονδίνο στις 25 Αυγούστου. Τα θετικά αποτελέσματα θα έπρεπε να είχαν θέσει σε συναγερμό τις Αρχές για τον εντοπισμό των υπόλοιπων 204 επιβατών στο αεροπλάνο, η εταιρεία ωστόσο σημείωσε ότι δεν είχε ενημερωθεί για τα περιστατικά μέχρι να επικοινωνήσει μαζί της ο Guardian.

Η νέα υπόθεση που εμπλέκει την Ελλάδα δημιουργεί περαιτέρω ερωτήματα για το κατά πόσο πρέπει να πραγματοποιούνται τεστ στα αεροδρόμια. Ο βρετανικός Guardian θέτει το ερώτημα αν «τώρα η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα επιβάλει περιορισμούς  στους ανθρώπους που ήρθαν από την Ελλάδα».

Η χώρα έχει δεσμευτεί να θέτει σε καραντίνα όποιον επιστρέφει από χώρα που καταγράφει τουλάχιστον 20 κρούσματα κορονοϊού ανά 100.000 άτομα σε διάστημα επτά ημερών. Την Τετάρτη η Ελλάδα ανέφερε 14,3 περιπτώσεις ανά 100.000 άτομα.

Ο 18χρονος Μπεν Πίρς, είπε πως ήταν ένας από την παρέα των 15 φίλων του που διαγνώστηκαν με κορονοϊό αφού επέστρεψαν από την Κρήτη την περασμένη εβδομάδα. Ο ίδιος τόνισε πως οι άνθρωποι που του έκαναν το τεστ επικοινώνησαν μαζί του πολλές φορές από την Παρασκευή αλλά κανένας δεν ζήτησε στοιχεία της πτήσης του.

Ο Πιρς είπε επίσης ότι αυτός και οι φίλοι του είχαν συμπληρώσει φόρμες εντοπισμού επιβατών, παρέχοντας τα στοιχεία επικοινωνίας τους, καθώς και τον αριθμό πτήσης, αλλά δεν είχαν ελεγχθεί κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο Λούτον. «Στην Ελλάδα όλα έγιναν πολύ προσεκτικά, αλλά δεν μπορώ να πω το ίδιο για τη χώρα μας», σημείωσε.

Ο Ντάμιαν Στάφορντ, ο γιος του οποίου ήταν ανάμεσα στα αγόρια που βρέθηκαν θετικά στον ιό, υπογράμμισε πως κανένας υπεύθυνος από το σύστημα Υγείας δεν επικοινώνησε μαζί του για να τον ενημερώσει.

Η Wizz Air σε ανακοίνωσή της σχολίασε: «Η εταιρεία μας δεν ενημερώθηκε ποτέ για τους οκτώ επιβάτες που ταξίδεψαν με την πτήση 8168 από το Ηράκλειο προς το Λονδίνο στις 25 Αυγούστου».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές μέρες τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης έγραφαν για την περίπτωση 41 Βρετανών που βρέθηκαν θετικοί στον ιό επιστρέφοντας από την Ζάκυνθο. Ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας του Ηνωμένου Βασιλείου, η Tui, ανέστειλε τις πτήσεις της στο νησί.

huffingtonpost.gr με πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ