15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Βρετανία: Δεν εξελέγη και παραιτήθηκε ο ηγέτης του ακροδεξιού UKIP Νάιτζελ Φάρατζ

Ημερομηνία:

Δεν κατάφερε τελικώς να εκλεγεί βουλευτής στη Βουλή των Κοινοτήτων ο ηγέτης του ακροδεξιού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), Νάιτζελ Φάρατζ, στην εκλογική του περιφέρεια. Όπως ειχε προαναγγείλει, ανακοίνωσε την παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματός του.

Απέτυχε να εκλεγεί ο Νάιτζελ Φάρατζ, αρχηγός του εχθρικά ευρωσκεπτικιστικού UKIP, βουλευτής στο Ουέστμινστερ. Ο Φάρατζ είχε αφήσει να εννοηθεί πως θα παραιτηθεί εάν δεν πάρει την έδρα στο Σάουθ Τένετ.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για την περιφέρεια του Σάουθ Τένετ. Επικράτησε τελικά ο υποψήφιος των Συντηρητικών Κρεγκ ΜακΚίνλεϊ, αφήνοντας δεύτερο τον Φάρατζ. Είναι ο μοναδικός των πρώτων πέντε κομμάτων που δεν εκλέγεται.

Σε όλη τη βρετανική επικράτεια, υποψηφίους του UKIP ψήφισε περίπου το 12,8% των βρετανών ψηφοφόρων. Λίγο πριν την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων όμως, το UKIP κατάφερε να εκλέξει μόνο έναν βουλευτή.

Σε αρκετές περιφέρειες, υποψήφιοι του κόμματος ήρθαν δεύτεροι ή τρίτοι, όμως το βρετανικό εκλογικό σύστημα προβλέπει εκλογή μόνο του πρώτου υποψηφίου σε κάθε περιφέρεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φάρατζ είχε δηλώσει ότι, σε περίπτωση προσωπικής του αποτυχίας να εκλεγεί βουλευτής, θα παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματός του, όπως και έπραξε πριν από λίγο.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...