20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Βρυξέλλες: Προστασία κατοικίας μόνον για τους λίγους “μη προνομιούχους”

Ημερομηνία:

Με «μαστίγιο και καρότο» επιμένουν οι πιστωτές να πιέζουν για την ταχεία εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων, κρατώντας πάντα πάνω στο τραπέζι την απειλή για κούρεμα των καταθέσεων και στέλνοντας αμφίσημα μηνύματα για τους πλειστηριασμούς.

Μετά την προθεσμία των 6 ημερών που έδωσε ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί για να κλείσουν οι εκκρεμότητες του πρώτου πακέτου μέτρων, αξιωματούχος της Κομισιόν προειδοποίησε από τις Βρυξέλλες ότι η «ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι συνδεδεμένη και με τη δεύτερη λίστα των προαπαιτούμενων».

Αμφίσημο μήνυμα έστειλε, πάντως, ο αξιωματούχος για το θέμα των κόκκινων δανείων, λέγοντας ότι η τρόικα «θέλει να επεκτείνει την προστασία της πρώτης κατοικίας για τη μειοψηφία των μη προνομιούχων, δεν θέλει όμως κανείς να την επεκτείνει και για την πλειοψηφία, όπως θέλει η ελληνική κυβέρνηση». «Αν δείτε», πρόσθεσε, «ποιά εισοδηματικά κριτήρια θέτει, θα καταλάβετε ότι μιλάει για αποδοχές μεγαλύτερες από τις μέσες αποδοχές στη Γερμανία».

Κατά την ίδια ευρωπαϊκή πηγή, η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα για να συνεχιστεί η αξιολόγηση και εκτιμάται ότι θα μείνει στην Ελλάδα για περίπου 15 ημέρες.

tvxs.gr

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...