15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Βόλτες στο λιμάνι οι αμερικάνοι του αεροπλανοφόρου

Ημερομηνία:

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι αυτή τη φορά οι αμερικάνοι του αεροπλανοφόρου Αϊζενχάουερ δε θα κατέβουν στα Χανιά, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μάλιστα, γι’ αυτό το λόγο στήθηκαν περιπτερα τοπικών επιχειρήσεων σε χώρο κοντά στο αεροπλανοφόρο ενώ μετά και την επίσκεψη Μητσοτάκη το πλήρωμα – αφού δεν επιτρεπόταν να διασκεδάσει έξω – εκανε πάρτι με μουσική και ποτά στον ίδιο χώρο.

Όμως, απ’ ότι φαίνεται, μετά και την έλευση Μητσοτάκη και το πάρτι, υπήρξε μια… χαλάρωση. Και τις επόμενες ημέρες – είναι ξεκάθαρο για όποιον κυκλοφορεί στα Χανιά – ένας μεγάλος αριθμός αμερικάνων στρατιωτών κυκλοφορεί στην πόλη. Τα βράδια μάλιστα πάρα πολλοί είναι μεθυσμένοι και τρικλίζουν στα στέκια της νεολαίας περιμένωντας πάντως στην ουρά για τη σειρα τους για ένα ποτό. Όσο για την τήρηση μέτρων; Αν ένα μεγάλο μερίδιο Χανιωτών τον τελευταίο καιρό – λόγω και της κόπωσης από την πολύμηνη εφαρμογή των μέτρων – τηρούν αποσπασματικά τα μετρα, οι αμερικάνοι δεν τα τηρούν… καθόλου.

Ούτε μάσκες, ουτε τίποτα. Άλλωστε, τι να τους κάνουν; Να τους κόψουν πρόστιμο; Αφού και να τους κόψουν τίποτα δε θα πληρώσουν λόγω εταιροδικείας.

Αυτά συμβαίνουν στην όμορφη πόλη μας στην οποία οι αρχές του νόμου – κυρίως ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος Χανίων- κάθε τρεις και λίγο δέχονται και κάποια επίσκεψη στρατιωτικού. Ανταλάσσουν δώρα, κάνουν χειραψίες και βγάζουν φωτογραφία και… όλα καλά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ