16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

«Βόμβα» Δούρου για εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση: Δεν υπάρχουν θέματα ταμπού

Ημερομηνία:

Για “διπλή ευθύνη” του ΣΥΡΙΖΑ, που “επιβάλλει ευρεία κινητοποίηση χωρίς ετικέτες και αποκλεισμούς” και “απαιτεί νέες μεθόδους, νέες δομές, νέες μορφές οργάνωσης, διαδικτυακές και όχι μόνο”, έκανε λόγο η Ρένα Δούρου, σημειώνοντας πως “το στοίχημα του νέου ΣΥΡΙΖΑ αφορά όλη την κοινωνία και δεν είναι υπόθεση εσωτερικών διεργασιών”.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο News247, η Ρένα Δούρου ερωτήθηκε και για το αν ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να εκλεγεί από τη βάση ή η εκλογή του αρχηγού από τα μέλη είναι απαγορευτική για ένα κόμμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ, και απάντησε μεταξύ άλλων, ότι “εννοείται ότι δεν υπάρχουν συζητήσεις ταμπού”.

“Το καθοριστικό είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σημείο αναφοράς στην κοινωνία. Αυτό σημαίνει ότι και η εκλογή του προέδρου πρέπει να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια με τρόπο που θα καθορίσουμε συλλογικά όπως πάντα. Εννοείται ότι δεν υπάρχουν συζητήσεις ταμπού και αν χρειαστεί, και το θέμα της εκλογής προέδρου από τη βάση θα συζητηθεί ανοικτά, οργανωμένα και δημοκρατικά. Γονιδιακά άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ποτέ αρχηγοκεντρικός μηχανισμός. Όμως σήμερα εκείνο που προέχει είναι ο ριζικός, προγραμματικός μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ σε εκφραστή ενός πλατιού δημοκρατικού, προοδευτικού μετώπου”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Δούρου

Σχολιάζοντας την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ η Ρένα Δούρου σημείωσε ότι “ο δημόσιος διάλογος δεν πρέπει να εγκλωβιστεί σε ψευτοδιλήμματα, που πολώνουν και αποπροσανατολίζουν, ακυρώνοντας έτσι τη σοβαρή προσπάθεια που απαιτείται για να εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις ελπίδες και τις προσδοκίες των προοδευτικών πολιτών και ιδιαίτερα των νέων που απεχθάνονται τον απαρχαιωμένο νεοσυντηρητισμό. Να γίνει εκείνος ο πολιτικός σχηματισμός που θα δώσει φωνή στη δημοκρατική, προοδευτική παράταξη, την πολύχρωμη Αριστερά των δικαιωμάτων, του κόσμου της εργασίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της νέας γενιάς”.

Απαντώντας δε σε όσους την παρουσιάζουν ως “εν δυνάμει δελφίνο”, σχολίασε: “Όσοι επιδίδονται σε δελφινολογίες, είναι μακράν νυχτωμένοι. Δεν γνωρίζουν τη Δούρου αλλά δεν γνωρίζουν και τον ΣΥΡΙΖΑ. Κρίνουν χρησιμοποιώντας το λογισμικό παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας, με βαρωνείες, διαδόχους, κληρονόμους και οικογένειες που έχουν ταυτίσει την ύπαρξή τους με την εξουσία. Εμείς είμαστε από διαφορετικό υλικό φτιαγμένοι”.

enikos.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...