23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Β. Βαγιωνάκη: “Κάποιοι στην τοπική αυτοδιοίκηση υπονομεύουν τη διαπραγμάτευση για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους”

Ημερομηνία:

“Κάποιοι υπονομεύουν τη διαπραγμάτευση για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους”. Αυτό λέει η βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη που σημειώνει ότι η στάση παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι υποκριτική.

Μάλιστα υπενθυμίζει ότι όταν επί κυβέρνησης Σαμαρά ανακοινώθηκαν μειώσεις 60% και 65% στη χρηματοδότηση των Δήμων, “όχι μόνο δεν άνοιξε ρουθούνι, τουναντίον η ΚΕΔΕ εξέδωσε έντυπο με τίτλο: «Η συμβολή της Τ.Α. στις κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα».”

Πιο αναλυτικά, στο σχόλιό της η βουλευτής σημειώνει τα εξής:

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου δεν ήταν μια εύκολη επιλογή, αντίθετα θα είμαστε οι τελευταίοι που θα τις υπερασπιστούμε. Επιδιώκουμε να θωρακίσουμε τη χώρα στο πιο αποφασιστικό σημείο της διαπραγμάτευσης, να δείξουμε πως η Κυβέρνηση και η Βουλή δε σκοπεύουμε να παραδώσουμε τα όπλα, αλλά στοχεύουμε να δώσουμε τη μάχη για να βγει η χώρα από τη δίνη.

Ωστόσο, προκαλεί αλγεινή εντύπωση η υποκριτική στάση παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, σε μια περίοδο που εντείνονται οι προσπάθειες να θωρακιστεί η Ελλάδα μπροστά σε απροσδόκητες εξελίξεις και να αντέξει στους ωμούς εκβιασμούς και στα χτυπήματα κάτω από τη μέση, κάποιοι υπονομεύουν τη διαπραγμάτευση για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους.

Είναι υποκριτική η στάση των παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θυμίζω πως όταν ανακοινώθηκαν μειώσεις 60% και 65% στη χρηματοδότηση των Δήμων, όχι μόνο δεν άνοιξε ρουθούνι, τουναντίον η ΚΕΔΕ εξέδωσε έντυπο με τίτλο: «Η συμβολή της Τ.Α. στις κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα».

Αυτά τότε. Σήμερα, ορισμένοι πλειοδοτούν σε ανέξοδη επαναστατικότητα και βάζουν πλάτη σε όσους επιθυμούν τον οικονομικό στραγγαλισμό της χώρας, παρότι δε μιλάμε για αρπαγή αποθεματικών, όπως έπραξαν προηγούμενες Κυβερνήσεις, αλλά για μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων που και εξασφαλισμένα είναι και θα τοκίζονται, αλλά και θα μπορούν να επιστραφούν ανά πάσα στιγμή στους ΟΤΑ, αν ζητηθούν.

Ελπίζω και εύχομαι να αντιληφθούν όλοι την κρισιμότητα της κατάστασης και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, έτσι ώστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε με επιτυχία το σκόπελο της διαπραγμάτευσης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...