22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Β. Διγαλάκης: Οι μαθητές στην Κίσσαμο δε θα κάνουν μάθημα μέσα σε κοντέινερ εμπορευμάτων

Ημερομηνία:

Κατηγορηματική ήταν η διάψευση του υφυπουργού Παιδείας και βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Διγαλάκη, σχετικά με δημοσίευμα που αφορά τη στέγαση των μαθητών του ΕΠΑΛ και του ΓΕΛ Κισσάμου σε κοντέινερ εμπορευμάτων.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο κ. Διγαλάκης τόνισε ότι στο οικόπεδο έχουν τοποθετηθεί προκατασκευασμένες αίθουσες 36 τ.μ. με παράθυρα και κλιματιστικά, ενώ -όπως είπε- οι φωτογραφίες των δύο κοντέινερ που δόθηκαν στη δημοσιότητα, αφορούν αποθηκευτικούς χώρους.

Τέλος, ο κ. Διγαλάκης διαβεβαίωσε ότι προχωρά κανονικά η διαδικασία για την ανέγερση νέων σχολικών υποδομών.

Το ιστορικό

Να υπενθυμίσουμε ότι μετά τον ισχυρό σεισμό της 27ης Νοεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε μετασεισμική αυτοψία στις 29 Νοεμβρίου στο σχολικό συγκρότημα του Γενικού Λυκείου – ΕΠΑΛ Κισσάμου από κλιμάκιο της Υπηρεσίας Κτιριακές Υποδομές. Οι -ούτως ή άλλως- πεπαλαιωμένες και με πολλά προβλήματα εγκαταστάσεις, κρίθηκαν ακατάλληλες για χρήση και αποφασίστηκε η κατεδάφισή τους και η ανέγερση νέων, σύγχρονων δομών.

Η ΚΤΥΠ Α.Ε. ανέλαβε να καταρτίσει με επείγουσες διαδικασίες τη μελέτη για την ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος, η οποία χρηματοδοτείται από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεών της. Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Ν. Καλογερής, μετά από επικοινωνία που είχε μαζί τους ο κ. Διγαλάκης, εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του νέου συγκροτήματος από την Περιφέρεια Κρήτης μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη» του ΕΣΠΑ.

Σχετικά με την προσωρινή στέγαση των μαθητών του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Κισσάμου μέχρι την ανέγερση του νέου κτιρίου, και προκειμένου οι μαθητές του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Κισσάμου να επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς το ταχύτερο δυνατόν, διερευνήθηκε η δυνατότητα χρήσης προκατασκευασμένων αιθουσών σε οικόπεδο της περιοχής και συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα για την τοποθέτησή τους σε κατάλληλη τοποθεσία.

Ακούστε τη συνέντευξη του υφυπουργού Παιδείας στην ΕΡΤ Χανίων:

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Β. Χειμώνας

ert.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε χθες, Τετάρτη, από τη ζωή σε ηλικία 73...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...