15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Β. Κεγκέρογλου: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Κρήτη και η περιφερειακή παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει

Ημερομηνία:

Ο Γραμματέας της Κ.Ο. Βασίλης Κεγκέρογλου και οι υπεύθυνοι Υποδομών και Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης και Γιώργος Αρβανιτίδης, έκαναν την παρακάτω δήλωση, μετά την καταψήφιση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το πρόγραμμα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων της Κρήτης , από την περιφερειακή παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ:

«Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε τη στάση της περιφερειακής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης καταψήφισε  την Στρατηγική Μελέτη περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το πρόγραμμα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Έτσι, για άλλη μια φορά, αποκαλύπτεται η διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ και ο κυνισμός του κ. Τσίπρα προσωπικά, που τέσσερα σχεδόν χρόνια τώρα, χρονοτριβούν και δεν προωθούν τις διαδικασίες αξιοποίησης των υδρογονανθράκων, ενώ την ίδια ώρα αγορεύουν στα fora με βαρύγδουπες εκφράσεις περί ανάπτυξης και εκδηλώνουν τον κυνισμό τους για τη γρήγορη φυσική μείωση των συνταξιούχων.

Η αξιοποίηση των υδρογονανθράκων που είχε δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2011, ήταν σε ώριμο στάδιο, για τις περιοχές νοτιοδυτικά της Κρήτης, αλλά από το 2015 η διαδικασία κυριολεκτικά σέρνεται.

Το πιο σημαντικό είναι ότι η αξιοποίηση των υδρογονανθράκων όπως έχει νομοθετηθεί από το ΠΑΣΟΚ αποτελεί πρότυπο για την παραγωγή νέου πλούτου και τη δίκαιη κατανομή του, αφού δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και τα έσοδα του δημοσίου διατίθενται:

  1. Στην Περιφερειακή Ανάπτυξη και το Περιβάλλον της Κρήτης με το 25% των καθαρών κερδών
  2. Στην ενίσχυση των νέων με το 5% για προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα
  3. Στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος με το 75% των καθαρών κερδών.

Το παράδειγμα του Πατραϊκού, είναι χαρακτηριστικό. Είναι κοίτασμα σαφώς μικρότερο από τα δύο αντίστοιχα της Κρήτης και θα αποδώσει από την αξιοποίησή του 4,5 δις € στο ασφαλιστικό σύστημα και 800 εκ. € στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Όλα αυτά καθιστούν τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του αναξιόπιστους συνομιλητές για τα σοβαρά αναπτυξιακά θέματα της χώρας, στα οποία ούτως η άλλως έπρεπε να πρυτανεύει η Εθνική Συνεννόηση. Άραγε τι θα πει ο κ.Τσίπρας στον Αιγύπτιο και Κύπριο Πρόεδρο που θα συναντηθούν τις επόμενες εβδομάδες στη Κρήτη;

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ΣΥΡΙΖΑ, ας λογοδοτήσουν στην κοινωνία της Κρήτης και ο κ. Τσίπρας ας τους χαίρεται».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ