15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Β. Κεγκέρογλου: «Κυβερνητική αδιαφορία για την επιβίωση των συνταξιούχων, χωρίς σύνταξη»

Ημερομηνία:

Συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε  η  επίκαιρη   ερώτηση   του   Γραμματέα   της   Κ.Ο   και   βουλευτή Ηρακλείου κ. Β. Κεγκέρογλου  προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων για τον ακριβή αριθμό των εκκρεμών συντάξεων και την άμεση καταβολή της προσωρινής σύνταξης σε όλους, αφού χιλιάδες συνταξιούχοι, εξαιτίας της Κυβερνητικής αδιαφορίας περιμένουν τη σύνταξη τους ακόμη και πέντε με έξι χρόνια, χωρίς να αναρωτιέται πως επιβιώνουν.

Συγκεκριμένα ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρθηκε τεκμηριωμένα στην εξέλιξη των εκκρεμών κύριων συντάξεων: 105.000 τον Ιανουάριο 2019, 125.075 τον Ιούλιο 2019, 165.000 τον Μάρτιο 2020 , ενώ σήμερα υπολογίζονται σε 183.000 περίπου. Σε αυτές  προστίθενται 110.000 περίπου εκκρεμείς αιτήσεις επικουρικών συντάξεων. Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δραματική, αφού από τους ανωτέρω συμπολίτες μας που αναμένουν τη σύνταξή τους συχνά  έως και 5 ή 6 χρόνια, λιγότεροι από το 25% παίρνουν προσωρινή σύνταξη.

Καθώς η παραπάνω εξέλιξη έχει δημιουργήσει έντονο κοινωνικό πρόβλημα στους χιλιάδες συνταξιούχους και έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους ίδιους και τις οικογένειες τους, ο κ. Κεγκέρογλου ρώτησε τον υπουργό να ξεκαθαρίσει πόσες είναι τελικά οι εκκρεμείς συντάξεις, κύριες και επικουρικές, και γιατί – δεδομένης της μεγάλης καθυστέρησης απονομής συντάξεων-  δεν φροντίζει το Υπουργείο να παρέχει άμεσα και με απλή διαδικασία σε όλους προσωρινή σύνταξη.

Ο Υπουργός, αφού ευχαρίστησε τον κ. Κεγκέρογλου για την ερώτηση του, κρύφτηκε πίσω από το χρονοδιάγραμμα που έχει σκοπό να εφαρμόσει για τις εφεξής υποβαλλόμενες αιτήσεις συνταξιοδότησης, χωρίς ωστόσο να περιγράφει κάποιο σοβαρό σχέδιο για τις εκκρεμείς συντάξεις, κύριες και επικουρικές. Ο κ. Βρούτσης επέλεξε στην πρωτολογία του να αναλωθεί σε διάφορες άλλες εκκρεμότητες που παρέλαβε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ (έξοδα κηδείας, ληξιπρόθεσμες οφειλές, εφάπαξ κ.λπ.). Μετά από πίεση του κ. Κεγκέρογλου ανακοίνωσε στη Βουλή τον αριθμό μόνο των ληξιπρόθεσμων αιτήσεων κύριας σύνταξης: 119.568 τον Σεπτέμβριο του 2020 και πρόσθεσε ότι θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα καθιστά υποχρεωτική τη δημοσιοποίηση των ληξιπρόθεσμων αιτήσεων συνταξιοδότησης!!! Με άλλα λόγια, ο κ. Βρούτσης απέφυγε να ενημερώσει για τον ακριβή αριθμό των εκκρεμών αιτήσεων κύριας σύνταξης (οι οποίες είναι περίπου 183.000, εκ των οποίων οι 119.568 ληξιπρόθεσμες) και το κυριότερο: μας είπε ότι κρύβει εδώ και μήνες τον αριθμό των εκκρεμών συντάξεων, ακόμη και από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής που τις ζητάει με συνεχείς επιστολές προς τον ΕΦΚΑ, γιατί δεν υπάρχει σχετικός νόμος που να τον «υποχρεώνει» να ενημερώνει τη Βουλή των Ελλήνων και την κοινωνία!!! Τέλος, δεν έκανε καμία αναφορά στο δεύτερο καίριο ερώτημα του Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής αναφορικά με την ανάγκη άμεσης απονομής προσωρινής σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους!!!

Βίντεο από την Ολομέλεια της Βουλής:

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ