16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Β. Κεγκέρογλου: «Ποια είναι τελικά τα αίτια της απόφασης της εταιρείας Ryanair για την διακοπή των πτήσεων από και προς Χανιά»;

Ημερομηνία:

Με ερώτησή του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφέρεται στην αποχώρηση της Ryanair από τα Χανιά και ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς απαντήσεις.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, παρά τα επικοινωνιακά της τερτίπια και τη δήλωση του Π/Θ περί επιχειρηματικότητας, με την όλη πολιτική της υπονομεύει κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια, ακόμη και στον τουρισμό που αποτελεί μαζί με τις εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών, δυναμικό και βασικό τομέα της οικονομίας, αφού ο κ. Τσίπρας βλέπει όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού μόνο φοροεισπρακτικά ενώ αγνοεί απασχολεί και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

Θυμίζουμε σε αυτούς που ξεχνούν το 2015 η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όχι απλά αύξησε, αλλά διπλασίασε το ΦΠΑ στις διανυκτερεύσεις δωματίων, στην εστίαση και στις μεταφορές. Αύξησε το φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 26%, στο 29%, την προκαταβολή φόρου από το 80% στο 100%, στερώντας σημαντική ρευστότητα από τις επιχειρήσεις εις βάρος των νέων επενδύσεων.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παραχώρησε τα 14 αεροδρόμια, ανάμεσα στα οποία και των Χανίων, με πολύ δυσμενείς όρους για το Ελληνικό δημόσιο και χωρίς δεσμεύσεις για την διαχειρίστρια εταιρεία, με συνέπεια τα γνωστά αποτελέσματα, παρά το ότι οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι δεν θα τα παραχωρήσουν γιατί «φορούν παντελόνια».

Ως προς τις επιβατικές μεταφορές στην Κρήτη και ιδιαίτερα στους νομούς Ρεθύμνου και Χανίων, η συμβολή των αεροπορικών συνδέσεων με περισσότερες μεγάλες εταιρείες διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του τουρισμού αλλά και στην πρόσβαση των πολιτών στις αεροπορικές επιβατικές μεταφορές με λογικά εισιτήρια, πάντα σε σύγκριση με ότι συμβαίνει σε άλλες περιοχές.

Επειδή η εταιρεία Ryanair είχε προγραμματίσει κανονικά την έναρξη πτήσεων από Χανιά για την εαρινή περίοδο αλλά πρόσφατα και εντελώς ξαφνικά, μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες, ανακοίνωσε την διακοπή των πτήσεων και

επειδή περιμένουμε ακόμη από  την  Fraport  κάποια στιγμή να ενημερώσει τους φορείς και τους πολίτες για το τι σκοπεύει να κάνει στο αεροδρόμιο Ι. Δασκαλογιάννης.

Ερωτάστε κ.κ. Υπουργοί:

– Έχετε ενημερωθεί για τα αίτια της απόφασης της εταιρείας; Ποια είναι τελικά;

– Έχουν βάση τα όσα υποστηρίζονται για αύξηση των τελών και άλλων επιβαρύνσεων που δεν ήταν προβλεπόμενα;

– Τι προτίθεστε να πράξετε ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών και η στήριξη του τουρισμού στην Κρήτη;

Και παρακαλώ για την ενημέρωση της Βουλής να καταθέσετε:

Τα έγγραφα που αφορούν τέλη και επιβαρύνσεις συνολικά που είχαν οι αεροπορικές εταιρείες στο αεροδρόμιο Χανιών τα έτη 2016, 2017 και 2018 αντίστοιχα.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...