25.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Β. Κεγκέρογλου: Στη βουλή το αίτημα της έκτακτης ευνοϊκής ρύθμισης οφειλών

Ημερομηνία:

Με επίκαιρη ερώτηση του προς το Υπουργείο Οικονομικών, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά την θεσμοθέτηση  έκτακτης-ευνοϊκής ρύθμισης οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση, ανεξάρτητα από τα ισχύοντα και χωρίς αποκλεισμούς.

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης  ερώτησης έχει ως εξής:

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού και τις τεράστιες οικονομικές  επιπτώσεις της στην οικονομία, καθίσταται επιτακτική ανάγκη η θεσμοθέτηση έκτακτης-ευνοϊκής ρύθμισης οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση.

Το μέτρο της αναστολής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών  για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες που επλήγησαν από τον κορωνοϊό ήταν σε σωστή κατεύθυνση, ωστόσο δεν είναι αρκετό, αφού επίκειται ο φόρος εισοδήματος που θα προκύψει με την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων, ο ΕΝΦΙΑ, οι υπόλοιπες δόσεις ρυθμίσεων, οι ασφαλιστικές εισφορές, τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων κλπ.

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την κατακόρυφη μείωση του εισοδήματος αλλά και την προ-υπάρχουσα έλλειψη ρευστότητας επιχειρήσεων και εργαζομένων συνθέτουν ένα ασφυκτικό τοπίο για όλους τους φορολογούμενους, οι οποίοι πλέον βρίσκονται σε αντικειμενική αδυναμία εκπλήρωσής τόσο των υφιστάμενων όσο και των μελλοντικών υποχρεώσεων τους.

Επειδή η ύφεση που προδιαγράφεται απαιτεί άμεσες πολιτικές αντιμετώπισης της, με  μέτρα διευκόλυνσης των πολιτών.

Επειδή είναι πρόδηλη η υστέρηση των κρατικών εσόδων και ταυτόχρονα η αύξηση των ανεξόφλητων υποχρεώσεων

Επειδή πρόκειται για επιστροφή σε μια δύσκολη κανονικότητα, καθώς επιχειρήσεις και εργαζόμενοι καλούνται να ανταπεξέλθουν, στην κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

-Προτίθεστε να εισηγηθείτε άμεσα μια έκτακτη-ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση ανεξάρτητα από τα ισχύοντα και χωρίς αποκλεισμούς;».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ