19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Β. Κικίλιας: Αυξάνουμε, διπλασιάζουμε τις ΜΕΘ μας

Ημερομηνία:

Το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, κατά τη διάρκεια της εφημερίας του, επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και περιηγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου, συνοδευόμενος από τη Διοίκηση και συνομίλησε με εργαζόμενους, νοσηλευόμενους και επισκέπτες.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του αναφέρθηκε σε δύο αδέλφια, τον Γιώργο και τη Μαρία, 14 και 16 ετών τα οποία, λόγω μυοσκελετικών προβλημάτων, είχαν ανάγκη για άμεση επέμβαση σπονδυλοδεσίας, ενώ πάσχουν και από υποκείμενα νοσήματα.

Με πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες του ΕΟΠΥΥ και σε σύντομο διάστημα, χωρίς γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, εγκρίθηκε το χρηματικό ποσό για τις χειρουργικές επεμβάσεις, όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

«Επισκέφθηκα το Παίδων Πεντέλης για να δω και να ρωτήσω πρώτον, τι κάνουν η Μαρία και ο Γιώργος. Η Μαρία και ο Γιώργος είναι δύο αδέλφια που βρέθηκαν σε μια δύσκολη κατάσταση.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Διοικητή και την Υποδιοικήτρια του Νοσοκομείου και όλο το προσωπικό – γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό – για τις άμεσες ενέργειες που έκαναν, έτσι ώστε να μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε εκτάκτως μέσω του ΕΟΠΥΥ, τις ειδικές αυτές επεμβάσεις που έπρεπε να κάνουν τα δύο παιδιά.

Ο Γιώργος την έκανε ήδη και στέφθηκε με επιτυχία, θα την κάνει και η Μαρία».

«Θέλω επίσης να υπενθυμίσω ότι από αύριο μπαίνει στη μάχη και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με πάνω από 150 Κέντρα Υγείας, στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες που θα έρθουν το χειμώνα και έτσι, να μπορέσουμε να αποσυμφορήσουμε τα Νοσοκομεία. Αυτό θα γίνει ειδικά στην πρωτεύουσα και στις δύο ΥΠΕ, με 16 ΚΥ στα οποία θα μπορούν οι πολίτες οι οποίοι έχουν συμπτώματα που προσομοιάζουν με COVID να πηγαίνουν με ραντεβού, να δέχονται ιατρικές υπηρεσίες και, εφόσον παραστεί ανάγκη, να κάνουν και τεστ.

Το σύστημα μόνιμα ενισχύεται με παραπάνω όπλα στη φαρέτρα μας» συμπλήρωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγειάς είπε ακόμη πως γίνεται «μια τιτάνια προσπάθεια να προσλάβουμε όλο αυτό το προσωπικό και να αναβαθμίσουμε τις κτιριακές εγκαταστάσεις, ώστε να μπορέσουμε να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας σε όλο τον κόσμο. Ειδικά στα παιδιά μας, που είναι το μέλλον μας, είναι η ελπίδα μας, είναι αυτό το οποίο σκεφτόμαστε και στηρίζουμε για το αύριο»

Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για την πολύ ευγενική δωρεά της οριζόντιας αναβάθμισης όλων των υγειονομικών χώρων, τουαλετών και μπάνιων των Νοσοκομείων της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας. «Έγινε εξαιρετική δουλειά, αν δείτε τις τουαλέτες και τα μπάνια είναι σε εξαιρετικό επίπεδο. Θεωρώ ότι είναι ποιότητα και πολιτισμός να μπορούμε να έχουμε στα νοσοκομεία μας, χώρους υγιεινής σε τέτοιο υψηλό επίπεδο», ανέφερε.

Ο υπουργός Υγείας ευχαρίστησε επίσης όλους τους εργαζομένους στο νοσοκομείο για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν σε όλα τα επίπεδα και είπε: «Χαίρομαι που αυτό το Νοσοκομείο, το οποίο είναι μικρό αλλά ενεργό, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο Ε.Σ.Υ. και που ο κόσμος που βλέπω να έρχεται, η μέση ελληνική οικογένεια, είναι ευχαριστημένη από τις υπηρεσίες που λαμβάνει. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του Ε.Σ.Υ. σε όλη τη χώρα, στις πόλεις, στα νησιά μας, στις ακριτικές περιοχές, έτσι ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε τους Έλληνες, να τους παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Και θα το καταφέρουμε αυτό, παρόλο που βρισκόμαστε στη μέση μίας πολύ σοβαρής κατάστασης Δημόσιας Υγείας».

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι πρώτη φορά χθες υπήρχαν 100 διασωληνωμένοι ο υπουργός Υγείας είπε πως ακόμα είμαστε ακόμα σε ένα καλό, ανεκτό επίπεδο και «θα ήθελα να παρακαλέσω να στηρίξουμε όλοι την προσπάθεια αυτών εδώ των ανθρώπων. Είναι οι ήρωες της διπλανής πόρτας: οι γιατροί μας, οι νοσηλευτές μας, οι καθαρίστριες, οι τραπεζοκόμοι, όλοι οι επαγγελματίες υγείας. Εννιά μήνες τώρα παλεύουν με τον κορονοϊό. Το αν τα νοσοκομεία μας θα μπορέσουν να ανταποκριθούν και να αντέξουν και οι ΜΕΘ μας, εξαρτάται και από την προσωπική και κοινωνική μας συμπεριφορά.

Αυξάνουμε, διπλασιάζουμε τις ΜΕΘ μας. Κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα, δίνουμε παραπάνω δυνατότητες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αλλά αυτό ποτέ δεν μπορεί να είναι από μόνο του αρκετό, αν και οι ίδιοι ως πολίτες δεν προσέξουμε και δεν συμπεριφερθούμε με υπευθυνότητα.. Δηλαδή, έως ότου έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε κάποια εμβόλια, ενδεχομένως και το φάρμακο, πρέπει όλοι μαζί ως κοινωνία να αντέξουμε αυτούς τους μήνες. Αυτή είναι η δουλειά μας, η δουλειά του Υπουργείου Υγείας, του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά και του ιδιωτικού τομέα στην Υγεία».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκλήρωση του πρώτου Φωτοβολταϊκού 500kW της Παγκρήτιας Ενεργειακής Κοινότητας από την ΑΕΝΑΟΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του πρώτου Φωτοβολταϊκού Πάρκου 500kW της...

Πρώτη συνάντηση της «Παγκρήτιας Δικτύωσης για το Περιβάλλον» στο Πάνορμο Ρεθύμνου

Αρχές Μάρτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη δια ζώσης συνάντηση της...