14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Β. Κορέα: Θα εγκαταλείψουμε τα πυρηνικά, αν το κάνουν πρώτες και οι ΗΠΑ

Ημερομηνία:

Η Βόρεια Κορέα τάσσεται υπέρ της ιδέας της πλήρους απαγόρευσης των πυρηνικών όπλων σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά σκοπεύει να κρατήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο όσο διαθέτουν τέτοιο και οι ΗΠΑ, τόνισε το βράδυ της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου 2017 ο αναπληρωτής πρεσβευτής της ασιατικής χώρας στα Ηνωμένα Έθνη, Κιμ Ιν Ριόνγκ.

«Η Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας υποστηρίζει πάγια την πλήρη εξάλειψη των πυρηνικών όπλων και τις προσπάθειες για την αποπυρηνικοποίηση όλου του κόσμου, αλλά όσο οι ΗΠΑ, οι οποίες μόνιμα απειλούν και εκβιάζουν τη ΛΔΚ με τα πυρηνικά τους όπλα, απορρίπτουν την NBT (σ.σ. τη συνθήκη για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων), η ΛΔΚ δεν είναι σε θέση να ενταχθεί στη συνθήκη αυτή», τόνισε ο Κιμ Ιν Ριόνγκ, ο οποίος μίλησε στην Επιτροπή Αφοπλισμού της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Η κατοχή πυρηνικών όπλων και διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων είναι ένα δικαιολογημένο μέτρο αυτοάμυνας, διότι καμιά χώρα του κόσμου δεν έχει εκτεθεί σε μια τόσο ακραία και άμεση απειλή από πλευράς των ΗΠΑ για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, υποστήριξε ο Βορειοκορεάτης διπλωμάτης.

Η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξεσπάσει ένας πόλεμος στον οποίο θα χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα, προειδοποίησε ο ίδιος.

Ο Κιμ Ιν Ριόνγκ απέκλεισε το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων για τα βορειοκορεάτικα εξοπλιστικά προγράμματα όσο οι ΗΠΑ συνεχίζουν την «εχθρική πολιτική» τους.

Η ένταση που προκαλούν τα προγράμματα της Βόρειας Κορέας με σκοπό την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων έχει κλιμακωθεί το τελευταίο διάστημα λόγω των δοκιμών στις οποίες προχώρησε η Πιονγκγιάνγκ τους τελευταίους μήνες, αψηφώντας αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Αντιδρώντας, το Συμβούλιο Ασφαλείας επέβαλε αλλεπάλληλους γύρους κυρώσεων σε βάρος της χώρας.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...