17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Β. Περράκη για στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ο λαϊκισμός είναι κακός σύμβουλος με προσωρινά οφέλη και μακριά από το γνήσιο λαϊκό συμφέρον

Ημερομηνία:

Τοποθέτηση Αντιδήμαρχου Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης και Βιβλιοθηκών Χανίων κ. Βαρβάρας Περράκη:

Με αφορμή το στρατόπεδο Μαρκοπούλου ,τη διεκδίκηση και την παραχώρηση ή την ενοικίαση του θέλω να υπενθυμίσω και να επισημάνω απλά τα εξής:

  • Η δημοκρατία είναι καθημερινή άσκηση και όχι απλά προετοιμασία με διαρκή άρνηση και ρητορείες για τις επόμενες εκλογές .
  • Η δημοκρατία είναι γόνιμος διάλογος με στόχο την εξυπηρέτηση του Δήμου δηλαδή των πολιτών.
  • Η κριτική και η υπεύθυνη τοποθέτηση ,πρέπει να είναι η φωνή της κοινής γνώμης αλλά και η λογική ,η γνώση και ο άξονας του προοδευτικού προσανατολισμού.
  • Η κοινή γνώμη δεν είναι η άποψη μιας μάζας απροσανατόλιστης αλλά σύνθεση διαφορετικών απόψεων πέρα και πάνω από τα δίχτυα της προπαγάνδας.
  • Ο λαϊκισμός είναι κακός σύμβουλος με προσωρινά οφέλη και μακριά από το γνήσιο λαϊκό συμφέρον.
  • Η κοινή γνώμη δεν είναι η γνώμη αυτών που δεν έχουν γνώμη.

ΆΡΑ:

  • Η ευθύνη των δημοτικών αρχόντων ,των δημοτικών συμβούλων στην έμμεση δημοκρατία στηρίζεται και στην εμπιστοσύνη όσων μας ψήφισαν και που απαιτούν συνέπεια,αλήθεια,καινοτομία και σύμπνοια για τα μικρά και τα μεγάλα θέματα του Δήμου,πάντα με στόχο και όχι με επίδειξη ρητορείας άγονης και απελπιστικά ανώφελης .
  • Έτσι λοιπόν με στέρεο ιστορικό την προσπάθεια προηγούμενων δημοτικών αρχών ,με όπλο την επίμονη απαίτηση του κινήματος για τη διεκδίκηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου φτάσαμε σήμερα εδώ σ ένα σημείο -καμπή γι αυτό το θέμα.
  • Είναι ζήτημα που δε χωράει τα αντιθετικά σχήματα ,τη λογική άσπρο-μαύρο αλλά απαιτεί τη μελετημένη και λογική αξιοποίηση μιας ευκαιρίας υπό νέες συνθήκες ,με όλα τα χαρτιά ανοιχτά.
  • Οφείλουμε να μην κονταίνουμε τα μεγάλα,να μην παραποιούμε και να μην καλλιεργούμε δυστοπικές φοβίες και κυρίως να ξεκολλήσουμε από μικρο παραταξιακές λογικές.
  • Είναι η ευκαιρία όλο το Δημοτικό Συμβούλιο να δείξει ότι είναι ενωμένο στα σημαντικά και στα οραματικά και οι Χανιώτες να δουν ότι οι εκλεγμένοι τους έχουν την ώριμη ομοθυμία ,τους σέβονται και τους νοιάζονται.
  • Δεν είναι μόνο το τι θέλω μα και το τι μπορώ.
  • Δεν έχουμε την πολυτέλεια των χαμένων ευκαιριών που θολώνουν το τοπίο κι απογοητεύουν.
  • Αυτή η πρόταση του Δημάρχου και αυτής της δημοτικής αρχής δεν θα είναι επιτυχία Βάμβουκα αλλά επιτυχία και συν ευθύνη όλων των παρατάξεων και κυρίως ένα μεγάλο βήμα που θα οφείλεται και θα βασίζεται στην επιμονή χρόνων.

Η καχυποψία ,οι κραυγές και οι ψίθυροι δε  βοηθάνε.

Ας τολμήσουμε γιατί το χρωστάμε στους συμπολίτες μας.

Ενωμένοι,υπεύθυνοι,ανοιχτοί στις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος.

Ας δούμε το φεγγάρι και όχι το δάχτυλο.

Το δάσος και όχι τα δέντρα.

Κι ας κάνουμε το καλό καλύτερο.

Αυτή η πόλη χόρτασε χωριστικές τάσεις.

Ας μην παραπονιόμαστε για την πρόοδο των άλλων!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...